Na acht jaar afwezigheid keerde Booch? afgelopen zomer terug op de festivalkalender. Here to stay, hopelijk. Want de eerste editie na de lange pauze was er een voor in de boeken, met grote namen als Brutus en S10. Dit jaar presenteert het festival zo mogelijk een nog gevarieerder programma met publiekstrekkers als Bad Nerves en Bente. Wij doken de line-up in en lichten bij deze zes acts voor je uit.

Gershwin's Garden

Mainstage | zaterdag 13:00

Onder de noemer Gershwin's Garden presenteren Stichting SMK, Arcus College en de Oefenbunker een samenwerking van verschillende muzikanten uit de regio. Gershwin's Garden is een ambitieus project van de samenwerkende partijen om in de toekomst een groot ParkstadPoporkest te realiseren waarbij muzikanten van zowel klassieke, HaFa en popmuziekopleidingen samenkomen in een groot orkest. Wat ons betreft een perfecte manier om het festival te beginnen: lokaal en getalenteerd. 

Parker Fans

Main Stage | zaterdag 15:45

Parker Fans, een Amsterdamse indieband, is gemaakt voor festivals. Frontman Kick Kluiving (Teddy’s Hit en Personal Trainer) weet met zijn band van elk optreden een waar feest te maken. Zo ook op Best Kept Secret, waar ze last-minute moesten invallen, maar uiteindelijk bekroond werden tot een van de hoogtepunten van het festival. Kortom: heb je zin in een echte festivalband, soms een beetje gek, maar minstens net zo lekker? Kom kijken.

Zjwieg

Talentstage | zaterdag 17:45

Vorige week kwam derde album Hub geer auch sjoes? uit, met veel nieuw materiaal op zak komen de allesbehalve stille vrienden van Zjwieg het podium van Booch? afbreken. Kiezelharde punk in het Limburgs. Wat wil een mens nog meer? Pils, zoervleisj en een paar blauwe plekken zeker? Kom kijken en moshen op 'André Rieu' en 'Mesjtreech', in Heerlen. 

Daddy Unchained

Talentstage | zaterdag 19:15

Op Booch? zijn ook bands met een rauw randje van harte welkom. Dat blijkt ook uit de boeking van Daddy Unchained. De naam wordt gedragen door een vierkoppige band uit Maastricht. Deze jongemannen timmeren sinds het uitkomen van hun single 'Warm Apple Pie' begin 2020 aan de weg, met het album Dutch Disease dat half april verscheen als eindresultaat. Zin in rock met hiphop en ska invloeden? Be there!

Wasted Youth Club

Mainstage | zondag 16:45

Gevoed door zweet en bier creëert Wasted Youth Club live een muur van energie die zowel het podium als de barrière tussen band en publiek zal slopen. Denk aan garagerock in de hoek van O Sees, het gaspedaal volledig ingedrukt dus. Vaak zijn dit soort bands een match made in heaven met het Heerlense publiek, jij komt toch ook alles geven? 

Joey Valence & Brae

Mainstage | zondag 19:45

Beïnvloed door de geluiden en culturen van hardcore punk, hiphop en countrymuziek, is Joey Valence & Brae energiek, slim en zorgeloos, en beweegt zich tekstueel door popcultuur en tegencultuur, skateshops en anime, BMX en straatkunst. Geef nu toe, na deze omschrijving kun je toch niet anders dan stellen dat deze gasten gemaakt zijn voor een plek als Heerlen? Verwacht een portie 90's hiphop in de hoek van Beastie Boys. Mis deze headliner niet!

Natuurlijk zijn dit lang niet alle bands die er te zien zijn op Booch?. Het volledige programma, met o.a. Bente en Prins S en de Geit is te vinden op de website van het festival.