Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september wordt de 41e editie van Bunkerpop in Landgraaf georganiseerd. Het is daarmee een van de oudste festivals in Limburg. Al vanaf het prille begin krijgen jonge, talentvolle bands een kans om hun kunsten te vertonen op het plein voor en op het podium in de Oefenbunker. Ook dit jaar is er een mooie line-up, met een paar stevige bands. Een sympathiek festival voor iedereen die de "underground" een warm hart toedraagt. Hierbij alvast wat tips voor beide dagen.

Black Monsoon

41 jaar Oefenbunker stage | Vrijdag 22:15

Black Monsoon is een trio uit Utrecht en Deventer dat je onderdompelt in een onweerstaanbare mix van rauwe noise en grunge. Stel je voor: PJ Harvey en Nirvana krijgen een muzikale liefdesbaby, grootgebracht door Sonic Youth en The Stooges. Klinkt dat als een droom? Volgens Black Monsoon is dit precies hoe zij als band klinken. Oftewel: rauw, donker en experimenteel. De stem van Jacquelien Kwast neemt je, samen met de riffs van gitarist (en vocalist) Teun Guichelaar en drums van Marjolijn Dokter, helemaal mee in de energie van de band. Eerder dit jaar bracht Black Monsoon hun nieuwe single ‘Broken’ uit en wij zijn heel benieuwd om hun donkere sound live mee te maken.

Modder

Mainstage | Vrijdag 23:00

Als je houdt van sludge, doom, of stonermetal, dan mag je Modder absoluut niet missen op Bunkerpop. Deze Gentse band is sinds 2020 actief, maar heeft met hun twee albums en één EP al een uitstekende naam opgebouwd. Verwacht geen zanger op het podium: de ronkende riffs, groovy drums, en zware baslijnen, aangevuld met subtiele synths en industriële samples, spreken voor zich. Modder weet je moeiteloos mee te slepen naar de diepste lagen van hun geluid. De perfecte afsluiter voor de eerste dag van Bunkerpop!

Phoenix Ashes

Mainstage | Zaterdag 15:30

We hebben natuurlijk al wat aandacht besteed aan deze Limburgse dame en heren. Het concert in de Oefenbunker was hun comeback van jewelste en de twee recente singles ‘Oceans’ en ‘Defiance’ hebben we ook in de spotlight gezet. Als deze reviews nog niet genoeg redenen geven om de band live op Bunkerpop te bekijken, dan geven we je nu nog een paar duwtjes in de rug richting Landgraaf. Het is energiek, catchy, creatief en de band straalt een en al plezier uit om na een flinke pauze weer op het podium te staan. Niet minder dan 100% wordt er gegeven. De mix van hardcore, post-metal en vleugje electronica zal ervoor zorgen dat niemand stilstaat tijdens hun show. En als dit nog niet genoeg is, dan luister je maar even naar de muziek.

Knives

Mainstage | Zaterdag 20:00

Complete gekte uit Bristol (UK). Het zevenkoppige noisepunk collectief schuwt geen enkel thema en vuurt vlijmscherpe teksten op je af over homo- en queerfobie, politiek en andere sociale kwesties. Naast de gebruikelijke instrumenten in de punk, heeft deze band ook twee saxofonistes in hun gelederen, die voor een extra laagje chaos zorgen in de muziek. Voor de fans van het hardere werk van Idles en old-school punk is dit een absolute must-see. Een garantie voor een moshpit en een energieke liveshow, waarbij het contact met publiek niet wordt geschuwd. Er ligt nog geen album, maar de eerste singles en EP What We See in Their Eyes voorspellen vuurwerk op Bunkerpop.

LizZard

Mainstage | Zaterdag 23:00

Het Franse trio is sinds 2006 actief en mocht reeds openen voor gerenommeerde namen als Gojira, The Pineapple Thief en Soen, maar is inmiddels ook al een bekendere naam in het art-rock wereldje. De band heeft een toegankelijke sound, maar kan soms venijnig uit de hoek komen. De uitstekende zang van Mathieu Ricou zorgt voor de melodieuze inslag. Wellicht heeft deze band nog geen echte bekendheid in Nederland, maar ze zijn een terechte headliner voor deze editie van Bunkerpop. Laat je verrassen en meeslepen door hun uitdagende en tegelijk catchy muziek. Het nieuwe album is onderweg, dus we zullen ook veel nieuwe songs te horen krijgen, zoals het geweldige 'Black Sheep'.

Naast onze tips is er natuurlijk nog veel meer moois te zien en te beleven op het festival. Op de website van Bunkerpop vind je het volledige programma, met o.a. Hometown Crew, Zjwieg, Habitants en Tangled Horns.