Inmiddels is Booch? alweer meer dan een week geleden. Op het festival in Heerlen stonden grote Nederlandse artiesten, internationale acts, maar ook lokale bands. Één van deze bands is SEARCH:PARTY, een vijfkoppige band uit Heerlen. Na hun optreden op de zaterdag van Booch? spraken we de band in het café van de Nieuwe Nor.

Mannen, jullie komen net van het podium af, is er een emotie die overheerst? Wat vonden jullie ervan?

Dorst! Maar dat is geen emotie. Nee, wij zijn in extase, gelukkig, blij. Het is mooi om te zien dat wij als opkomende band op Booch? staan en dat we dan meteen een redelijk grote opkomst hebben als band die de Talentstage mag openen. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die ons nog niet kennen. We speelden om kwart voor twee en ik kan me dan best voorstellen dat mensen pas later richting het festival komen. Mooi om te zien dat mensen toch kwamen kijken, met de zon die in hun nek stond te branden, haha! Het stond best vol, bekende en onbekende mensen en ze leefden ook nog allemaal! Wij zijn in ieder geval zeker tevreden.

Wie zijn inspiratiebronnen voor jullie als jullie op het podium staan en muziek maken?

Metallica, haha! Nee, grapje. Wij denken zelf vooral aan bands als The Strokes, The Smashing Pumpkins, Soundgarden, maar ook Interpol. We kunnen nog een hele boel bands opnoemen die we verder goed vinden, maar dit lijstje is wel een beetje waar je ons aan kunt linken. En we halen ook zeker inspiratie uit onszelf!

In het publiek stonden net best veel mensen die jullie al kennen, maar hoe zouden jullie de band omschrijven aan mensen die nog nooit van jullie hebben gehoord?

Wij zijn een indierock band, met invloeden van de bands die we zojuist benoemd hebben. Echter, wij maken onze muziek zonder een directe kopie te zijn van deze inspiratiebronnen. Het is een vertrouwde knipoog naar bands waar wij mee zijn opgegroeid en die wij goed vinden. Wij doen alle vijf ons best om ook onze eigen sound in de muziek te verwerken. In onze muziek zitten zeker herkenbare melodieën en herkenbare riffjes. Het is allemaal best melodisch en catchy natuurlijk. Toch proberen we daar steeds een eigen randje aan toe te voegen.

Wij hebben zelf even op Spotify gespiekt, maar zagen daar nog geen muziek van jullie. Zijn er plannen voor de toekomst?

We zijn er zeker mee bezig, bij deze tijd horen digitale releases. Het is zeker nodig om online zichtbaar te zijn, de voornemens zijn om eind dit jaar de studio in te duiken met drie nummers. We weten nog niet helemaal of dit misschien een EP gaat zijn, of drie losse singles, maar de plannen zijn er zeker! We zijn nu precies een jaar bezig met optreden als band. We hebben in dat jaar gezien hoe het publiek reageert op onze muziek, hoe je de nummers het best kan brengen. Wij denken dat we hierdoor nu wel klaargestoomd zijn om de studio in te gaan.

Jullie zijn dus nu een jaartje bezig, wat is jullie hoogtepunt tot nu toe?

Dit interview! Dat mensen zoals jij ons voor een interview uitnodigen, of zeggen “komen jullie hier spelen?”, daar zijn wij echt mega dankbaar voor. Booch? was zeker het hoogtepunt qua optredens die wij hebben gedaan.

Buiten hoogtepunten die jullie dus al hebben beleefd, hebben jullie plekken waar jullie per se nog eens zouden willen optreden?

Misty Fields, zeker!  Shoutout naar Misty Fields, wij willen komen spelen! Verder gewoon plekken in de buurt, Urpop lijkt ons heel leuk. Bestaat Mosterdpop nog? Want dan willen we daar ook spelen! Dan word je gewoon met vijf flessen mosterd naar huis gestuurd, dat willen we ook wel een keer meemaken. Ook MOMfest in Mariaheide lijkt ons vet. Wij willen eigenlijk gewoon spelen waar ze ons willen hebben, zo te zien aan de opkomst net is dat in Heerlen wel het geval! Dus wie weet binnenkort in de Nieuwe Nor?

Om af te ronden, willen jullie nog iets kwijt aan de lezers? Ik heb iets gehoord over lepels?

Ja! Een tip! Lieve lezers van 3voor12, gebruik áltijd een schone lepel, óók als je soep gaat eten.