Van 8 tot en met 11 augustus vindt in Venlo een van de grootste gratis festivals van ons land plaats: het Zomerparkfeest. Het festival is meer dan alleen een muziekfestival: het is een cultureel feest, met ook aandacht voor o.a. dans, cabaret en literatuur. Wij delen hier alvast onze muzikale tips met je.

Five Dollar Shake

Zelt | vrijdag 16:45 – 17:30

De Zelt wordt op vrijdag geopend door Five Dollar Shake. Deze vijfkoppige Utrechtse bluesrockband timmert hard aan de weg. Begin dit jaar brachten ze hun debuutalbum Bigger Heart uit. Frontvrouw Lucinda Legaspi schreef alle frustraties rondom haar echtscheiding van haar af. Dit resulteerde in een energiek album met empowerment songs. Lucinda heeft een dijk van een stem en live wordt deze ondersteund door vettige gitaren. Een goede opener voor ieder festival!

Maria Iskariot

Zelt | vrijdag 18:15 – 19:00

Gooi rond etenstijd even een grote bak friet naar binnen, want de extra energie kun je goed gebruiken voor de punkrock van Maria Iskariot. Eerder dit jaar won Maria Iskariot Humo’s Rock Rally, een bekende Belgische muziekwedstrijd. Winnaars van deze prijs gaan een glansrijke carrière tegemoet, dus dat belooft wat. De Nederlandstalige punkband uit Gent combineert poëtische lyrics met catchy riffs. Als je luistert naar de prachtige teksten van Helena Cazaerck wordt het los gaan met een lach en een traan.

Robin Kester

Zelt | vrijdag 20:00 – 21:00

Later op de avond is er in de Zelt een heel ander geluid te horen. We gaan ons laten meevoeren op de dromerige muzikale golven van Robin Kester. Robin’s sound is moeilijk in één woord te vangen. Het is een bijzondere mix van triphop, dreampop en dansbare shoegaze. Het geheel wordt bij elkaar gehouden door Robin’s prachtige stem. Als bovenstaande termen je niks zeggen: ga er gewoon heen en laat je betoveren.

Ruby Mus

Compound | zaterdag 18:15 uur – 19.00

De uit Kerkrade afkomstige Ruby Mus maakt R&B popmuziek waaraan hedendaagse elektronische elementen zijn toegevoegd. Geïnspireerd door artiesten als Yebba, Jessie Reyz en Bruno Mars creëert ze haar eigen sound met ritmische en pakkende melodieën. In maart dit jaar werd haar nummer ‘F.E.’ tot beste song van 2023 verkozen bij de uitreiking van de Limburgse Popprijs. In mei dit jaar konden we haar al bewonderen in het voorprogramma van zangeres Babs in de Nieuwe Nor in Heerlen. Wij zeggen: een absolute mus(t) see, dit Limburgse zang- en danstalent.

Heath

Amigo | zaterdag 21:15 uur – 22.00

Laat je meenemen in de psychedelische storm van deze Haagse band die bekend staat om hun energieke live shows. Oh ja, het Limburgse tintje wordt verzorgd door zanger Mees Vullings, die geboren en getogen is in Venray en daarnaast een begenadigd mondharmonicaspeler is. Heath tekende begin dit jaar een deal bij het Nederlandse platenlabel Suburban Records en leverde in mei hun debuutalbum Isaak’s Marble af. Wij werden bij het luisteren ervan al weggeblazen en hopen dat de storm ook in Venlo zal blijven voortrazen. Voor liefhebbers van The Grateful Dead, vreemde maatsoorten en hypnotiserende geluiden, maar dan van onze eigen vruchtbare muzikale bodem.

Personal Trainer

Main | zaterdag 21:15 uur – 22.00

Deze Amsterdamse indierockers timmeren hard aan de weg met een zeer eigen 90’s geïnspireerde sound. De band rondom frontman Willem Smit bestaat altijd uit meer dan vier muzikanten, maar nooit dezelfde om zo de spanning er lekker in te houden. Personal Trainer stond al op verschillende grote festivals, zoals Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. In 2022 kwam hun debuutalbum uit Big Love Blanket uit, dat lovende recensies kreeg in zowel binnen- als buitenland. In augustus brengt de band hun langverwachte tweede album uit. Wij hopen in Venlo zeker getrakteerd te worden op een aantal nieuwe nummers van een van de leukste Nederlandse indiebandjes van dit moment.

Texoprint

Zelt | zondag 14:45 – 15:45

Texoprint (voorheen bekend als Kalaallit Nunaat), een Rotterdams noiserocktrio, is geen onbekende meer voor ons. Zo schreven wij al eerder dit jaar over de band op Nikspack Festival. Hun EP Mumble werd 4 maanden geleden uitgebracht en bracht met 'Push It Down' een van onze favoriete nummers van dit jaar. Met felle klanken en scheurende gitaren hebben zij al menig podia kapot gespeeld, waaronder de Effenaar in Eindhoven en ook hun show op Best Kept Secret was een daverend succes. Wij zijn laaiend enthousiast om deze band het podium van Zomerparkfeest te zien afbreken.

Videocall

Compound | zondag 18:45 – 19:45

Videocall is een Eindhovens postpunktrio. Deze band is onstaan in de broedplaats voor alternatieve muziek: het Stroomhuis in Eindhoven. Het is postpunk met een indierockrandje, toegankelijk maar ook hard genoeg om op te headbangen. We zagen de band eerder dit jaar op Mama’s Pride Festival in Geleen al indruk maken en later dit jaar doen ze nog mee aan Popronde. Dat je nog veel gaat horen van dit drietal staat dus vast, dus kom zeker kijken!

Naast onze tips is er natuurlijk nog veel meer moois te zien en te beleven op het festival. Op de website van het Zomerparkfeest vind je het volledige programma, met o.a. Eefje de Visser, Heideroosjes en Joost.