Het jaarlijks georganiseerde, gratis toegankelijke, Zomerparkfeest weet ieder jaar te verrassen met een mooie en zeer gevarieërde programmering. Bekende acts maar ook artiesten die nog bij het grote publiek onbekend zijn. Verder spelen theater, film en cultuur een belangrijk element. Ook de jeugdige gasten worden niet vergeten en dat maakt dat het echt een familie festival is. Wij waren er bij!

Elk jaar staan er artiesten afkomstig uit andere culturen op de programmering. Dit jaar onder andere uit Afrika, Les Amazones d’Afrique en Colombia: Kumbia Boruka). Het Zomerparkfeest is verdeeld over vier dagen, van donderdag tot en met zondag. En iedere dag is zeer de moeite waard met optredens en voorstellingen verdeeld over acht areas.

Bekende namen dit jaar zijn onder andere: Kenny B, Wende, Laurence Jones, Jeangu Macrooy, Vintage Trouble, Jungle By Night, Famke Louise, Davina Michelle, Ronnie Flex & Deuxperience, The Slow Show, Thijs Boontjes Dans & Showorkest, Mama’s Gun, Gore, Cannonbal Cletus, Mt Atlas en Une Misere om er een paar te noemen. Echter de grote publiekstrekker dit jaar is stadsgenoot Lex Uiting. Hij brengt met een zes-koppige band zijn Limburgse hits. Tijdens het optreden gaan zelfs de poorten dicht omdast het anders te druk wordt in het park. En ondanks een enkel buitje zijn de weergoden goed gezind.

Wil je het muzikale geweld even ontvluchten, dan kun je naar Peter Buwalda die zijn nieuwste roman toe licht of je gaat iets eten en drinken in de vele gezellige tentjes. Op vrijdag is er traditiegetrouw de 'Middag van het Sentiment' met onder andere Jan & Anny (BZN) en op zaterdag de 'Picknick der Gebroken Harten' met onder andere Esther & Anita met 'Just a Little Bit More' en veel andere hits van de Dolly Dots.

Het was genieten en kijken daarom met een glimlach terug op een zeer geslaagde editie.