Op 24 mei 2020 heeft het Americana/Roots duo Barn & Belle (Jesse Deledda en Lea Lomans) de nieuwe single ‘Not The Only One’ uitgebracht. Als onderdeel van een serie releases in het kader van de COVID-19 crisis dragen het nummer en de bijbehorende videoclip een bijzondere boodschap uit: iedereen heeft zijn eigen bagage, maar door ervaringen samen te delen geven we kleur aan het leven. Zelfs op afstand kunnen we er voor elkaar zijn.

Om positiviteit te delen brengt duo Barn & Belle in de periode april tot en met juni iedere maand een single met videoclip uit. De nieuwe single ‘Not the Only One’ heeft een bijzondere videoclip, die tot in de kleinste details is gemaakt door bandlid Jesse Deledda (25 jaar, uit Geleen) zelf.

Vanwege COVID-19 is hij in de woonkamer aan de slag gegaan en heeft daar een stop-motion in elkaar gezet. Bij dezefilmtechniek worden honderden foto’s - in dit geval 1617 - achter elkaar geplakt om een
bewegend beeld te creëren. In de clip, die zo’n 500 uur duurde om te maken, krijg je een theatervoorstelling in een koffer te zien. Deze gaat over een man en vrouw die elkaar leren kennen en samen zowel de echte als fantasiewereld ontdekken. Hun leven krijgt daardoor letterlijk steeds meer kleur. Het nummer is de derde single van de debuutplaat van de
Podiumvrees en B.R.U.L. Contest winnaars, genaamd ‘Dancing Shoes’.

 

Al eerder in de serie releases in het kader van de COVID-19 crisis kwam ‘Waiting On A Train’ uit (26 april 2020). Ook dit nummer heeft een creatieve videoclip met een knipoog, die is geïnspireerd op de vele Zoom-meetings die het koppel voor werk heeft vanwege de lockdown.Lea Lomans en Jesse Deledda laten zo zien dat je met beperkte middelen veel voor elkaar krijgt.Dit belooft veel voor de volgende twee nummers in de serie, ‘I’m a Horse’ (28 juni) en ‘Twister Lady’ (26 juli). Het duo leerde elkaar kennen tijdens hun opleiding muziekeducatie aan het Conservatorium in Maastricht. Sinds twee jaar maken ze samen muziek (folk, roots, swing, ragtime) en in die tijd hebben ze al veel bereikt. Naast het winnen van meerdere bandwedstrijden traden ze onder andere op op Mama’s Pride, Southern Bluesnight en Southern Roots Open Air. Ook stonden ze in het voorprogramma van onder andere Pokey Lafarge en Church of Cash, een grote Amerikaanse Johnny Cash coverband.

Link Not The Only One
Link: Waiting On A Train