INDIGO heeft in 1 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De EP A View From Above is daar het resultaat van. Een band met internationale sound die sterk tot de verbeelding zal spreken in de studenten- en alternatieve muziekscene. Gezien de populariteit van de band zal de band via deze EP en air play grote kans maken om op veel festivals te worden gevraagd.

INDIGO is afkomstig Nijmegen. De band is in 2018 opgericht. De band bestaat uit 4 leden. 2 leden hebben Limburgse roots. INDIGO is een Engelse jongens- en meisjesnaam. Het betekent `blauwachtig paars kleur`. De kleur indigo staat onder meer voor magie en mysterie, wat ook representatief is voor de muziek. Dit thema is ook terug te vinden in het prachtige art-work op de hoes van de EP gemaakt door Sophie Pammler.

De band bestaat uit:

Mart Megens (vocals/gitaar)
Frank de Groot (leadgitaar)
Loris Cornelissen (basgitaar)
Dion Triepels (drums)

INDIGO bestaat precies een jaar en heeft veel optredens gehad. Doornroosje, de vierdaagse in Nijmegen en de publieksprijs tijdens de bandwedstrijd Roos van Nijmegen. In Sittard en tijdens Geleen Calling en Mama's Pride maakte de band een prima indruk. Hun single “Frontline voorafgaande aan de EP had in korte tijd meer dan 2000 streams.

Op hun Facebook pagina lezen we dat INDIGO zijn inspiratie vindt in de muziek van Coldplay, Editors Jeff Buckley en Radiohead. De EP werd opgenomen, geproduceerd en gemixt in Galloway Studio. Sebastiaan van Beijlevelt was verantwoordelijk voor de studiobegeleiding. De EP is gemastered in Amerika (Nashville). De Ep is te beluisteren vanaf 15 november. 2019. 3 voor 12 Limburg kreeg de mogelijkheid om de EP alvast te recenseren en raakte onder de indruk.

 

 

 

Het eerste nummer Frontline kenmerkt zich door een mysterieus en sfeervolle sound. De stem van Mart Megens heeft bij dit nummer kenmerken van Ian Curtis, Jim Morrisonen Jeff Buckley. In combinatie met de de meerstemmige effecten en het sterke, authentieke geluid wordt de luisteraar meegenomen in de muziek van INDIGO. Een sterke opener.

You may try ( to hide) is het tweede nummer. Het nummer kenmerkt zich door ritmische overgangen met mooie gitaarklanken. Het nummer doet denken aan Coldplay in de betere dagen (Parachutes). De stem van Mart heeft een heel andere klank. Met dit tweede nummer blijkt meteen dat INDIGO gevarieerde arrangementen maakt.

Into the Wild begint met kabbelend gitaarspel. Het introduceert een hoopvol en positief nummer. De balans in het nummer is compleet. De kracht van deze conceptuele EP blijkt uit dit derde nummer. De zang van Mart Megens lijkt zelf hier en daar Tom York-achtige mogelijkheden in zich te hebben. Het nummer stoomt door naar een krachtig einde. Perfect opgebouwd dus.

Afsluiter Blue Lights & Sirens vertegenwoordigt het best de unieke sound van INDIGO. Het is sferisch en meeslepend en daarmee een waardige afsluiter. De nummers op de EP vertellen een verhaal en de luisteraar wordt telkens meegenomen in een andere sfeer. Na een duistere start gaat Blue Lights & Sirens over in een hoopvolle arrangement. Met de typische ritmische Indie-wave sound en bijzondere gitaarpartijen is Blue Lights & Sirens een bijzonder sterk liedje, dat wellicht de volgende single kan zijn.

INDIGO heeft in 1 jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De EP A View From Above is daar het resultaat van. Een band met internationale sound die sterk tot de verbeelding zal spreken in de studenten- en alternatieve muziekscene. Gezien de populariteit van de band zal de band via deze EP en air play grote kans maken om op veel festivals te worden gevraagd.

https://www.facebook.com/indigonijmegen/

 

 

Een prachtige conceptuele en verrassende EP A View from above zal INDIGO verder omhoog stuwen. De EP presentatie vindt op 22 november plaats in Merleyn Nijmegen.