Met ‘Struggle for Passion’ slaat Gegenschein een donkere, duistere weg in, die uiteindelijk voor de luisteraar moet leiden tot verlichting.
Maar liefst 48 minuten en 58 seconden muziek is te beluisteren op de cd die is gehuld in artwork met gele kleuren.

Gegenschein is een projectband uit Sittard. Het project bestaat uit:William MacVaine schrijver en producer

Henk Bril liedjesschrijver, tweede stem. Tevens fotograaf en creatieve geest.

Rob Hotje zang

Het audiovisuele project Gegenschein bestaat sinds 2013. De naam Gegenschein verwijst naar de Duitse benaming voor het Engelse ‘countershine’. Dat heeft betrekking op het speciale hemellicht/schijn dat wordt waargenomen in zeer donkere gebieden.

Gegenschein bracht in 2015 een eerste succesvol album uit met de naam “Dark Moon over Paradise”. De muziek van Gegenschein kent veel invloeden van Pink Floyd, Rammstein, Eagles, Alan Parsons, Vaughan Williams, Electric Light Orchestra, Philip Glass, Lynyrd Skynyrd, Anne Pigalle, Brian Eno, Kraftwerk, Manuel Göttsching.

De muziek wordt veelal audiovisueel uniek in beeld gebracht. Deze video' zijn te vinden op YouTube.

Met ‘Struggle for Passion’ slaat Gegenschein een donkere, duistere weg in, die uiteindelijk voor de luisteraar moet leiden tot verlichting.

Maar liefst 48 minuten en 58 seconden muziek is te beluisteren op de cd die is gehuld in artwork met gele kleuren. De cd zelf is ook in geel/zwart en er staan drie skeletten op de cd geprint. De cd is opgenomen in de ARSIS studio te Sittard.

 

 

Het eerste nummer ‘Road to Kansas’ is wellicht het meest toegankelijk nummer van de cd. Amerikaanse rock geïntroduceerd met een mondharmonica roept dat gevoel meteen op. De mooie breekbare stem van Rob Hotje maakt ‘Road to Kansas’ een hoopvol nummer met mooie muzikale arrangementen. Logisch dat ‘Road to Kansas’ het promo nummer van de cd is geworden.

‘Moments in Time’ begint met zware orgelmuziek en onheilspellende koorzang. Om vervolgens met de symfonische klanken van violen een arrangement te creëren van filmmuziek. De zang heeft bij dit nummer een ‘story telling’ effect. ‘Moments in Time’ is een nummer dat gaat over de betrekkelijkheid van ons leven.

‘Behold the Sun’ is een maatschappelijk geëngageerd nummer dat het heeft over de kracht van de natuurlijke energiebron, de Zon. Muzikaal wordt het nummer opgebouwd met oosterse klanken en arrangementen. De teksten en zang kun je een vorm van moderne rap noemen.

‘The Witches' Sabbath’ is een nummer dat maar liefst 16 minuten duurt. Het is het nummer waaraan de titel ‘Struggle for Passion’ ontleend komt. Het is een kleine symfonie die zo als musical of soundtrack van een Netflix-serie kan dienen. De spirituele teksten zijn duidelijk aanwezig en worden begeleidt door Pink Floyd-achtige muziek. Prachtig en indrukwekkend als middenstuk op de cd.

‘Sleepwalkers’ doet meteen denken aan één van de sterke nummers van Rammstein. De muziek en opbouw roep een ruimtelijk effect op. De spacerock doet hier nadrukkelijk zijn intreden. Om vervolgens rustig uit te doemen met de aansprekende zin “I love the Dead”.

Het album wordt afgesloten met ‘We are Our Heroes’. Een maatschappijkritisch nummer over de invloed van geld, macht en invloed. Tegen een futuristische muzikale achtergrond doet het nummer in de kern denken aan ‘The Wall’ van Pink Floyd. Een waardige afsluiter van een uniek en bijzonder studio album.

Er zijn 300 exemplaren van ‘Struggle for Passion’ gedrukt en deze worden allemaal met een uniek nummer uitgegeven. Een bijzonder collectors item voor de liefhebber van bijzonder en goede projectmuziek. The Voice, the Wizzard en the Genius (namen van de bandleden met een knipoog) hebben een album uitgebracht dat ons hun muzikale en audiovisuele gevecht met de Levenskracht laat horen en zien.