De uit Brunssum afkomstige Elle Hollis won afgelopen zondag op indrukwekkende wijze de finale van Nu of Nooit. In een drukbezochte nieuwe grote zaal van de Muziekgieterij in Maastricht streden in totaal vijf Limburgse acts om deze felbegeerde prijs. De band Endeavour uit Urmond ontving de aanmoedigingsprijs. 3voor12/Limburg was erbij en doet verslag.

Het jury beraad nam lange tijd in beslag. Een logisch gevolg van de hoge kwaliteit van de vijf finalisten dit jaar. Alle bands hadden de ambitie om te winnen en maakten op basis van hun optreden allemaal een serieuze kans. Maar de grote winnaar was het publiek deze middag. Zij kregen diverse stijlen van popmuziek voorgschoteld. Allemaal uniek en zeer goed gebracht.Leon Verdonschot presenteerde de middag en introduceerde de bands. 

De opening van de middag is voor de gevoelige soul muziek van Maxime & Glyn. Het duo begeleidt door een 5 koppige begeleidingsband komt perfect tot zijn recht op het indrukwekkend podium. Eye catcher is Maxime Cathaline zangeres van Maxime & Glyn. Naast haar sterke stem valt haar opvallende out-fit aar sterke en enthousiame meteen op. De nummers worden begeleid door Glyn Hoogvliets op zijn gitaar en zijn tweede stem. Op de achtergrond twee zangeressen en 3 goede muzikanten die de show compleet maken. Maxime & Glyn maken soul met de juiste "taste". Relaxt, smooth en gevarieerd. De eerste "we want more" is te horen De trend voor de rest van de middag is gezet.

De tweede act is Endeavour. Endeavour maakt een wall of sound. De band speelde in de voorronde in poppodium Volt te Sittard. Daarnaast heeft de band een succesvol optreden op Mama's Pride en een EP in hun pocket. Wellicht is de muziek iets minder toegankelijk voor een breder publiek. Er zijn veel fans meegekomen. De energie en uitstraling van Endeavour slaat duidelijk aan. Ook in Maastricht presenteert de band een uitgebalanceerde set. De visuals kloppen en de podiumpresentatie straalt veel energie uit. Al eerder werd vastgesteld dat Endeavour een waardige Limburgse vertegenwoordiger in de metal-core scene van internationale allure is. Getuige de aanmoedigingsprijs die zij ontvangen gaat Endeavour een goede toekomst tegemoet.

 

 

Derde finalist is Hoagy. Hun tweede optreden ooit. Hoagy is de act rondom rapper Rowan Deschaux. Rowan is 21 jaar en afkomstig uit Nieuwstadt/Born . Samen met muziekvrienden Robbert Blondeau op gitaar, Floris Koppelman op drums en Dj Dorian Kreso laten zij zien dat er in Limburg plaats is voor een kwalitatieve en unieke hip hop scene. Hoagy is een fotogenieke rapper. Hij en zijn band weten de fans te bereiken en een zeer gevarieerde set neer te zetten. De teksten zijn goed te verstaan, de podium presentatie is doordacht en Hoagy weet het publiek de hele set te boeien. Met Hoagy staat er een act die perfect in elkaar zit. Limburg heeft met Hoagy een rapper met positieve uitstraling.

Lonneke Zijlstra is 22 jaar, woonachtig in Nijmegen en afkomstig uit Brunssum. Deze jonge zangeres/muzikante heeft al een indrukwekkende cariere in muziek en theater-business achter de rug. Onder de naam Elle Hollis maakt zij samen met drummer Lenno van Galen en gistarist/keyboards Jerome Lenders dansbare muziek. De uitstraling en stem van Lonneke maakt indruk en staat als een huis. Een stijlvolle en complete show wordt met veel enthousiasme gebracht. Swingend maar ook kwetsbare momenten zijn onderdeel van de set. Grote kracht is de stijl van Lonneke. Elle Hollis sleept je mee, boeit en verrast.

Laatste kanshebber en finalist is A Minor Problem. Deze jonge enthousiaste band maakte al indruk op diverse festivals. Hun optreden is zorgvuldig opgebouwd maar vooral spontaan tot stand gekomen. De 4 mannen en de drumster stoppen veel energie in hun show. De set met eigen nummers is uitgebalanceerd. De band is geinspireerd door The Ramones. Dus korte,snelle kwaliteit nummers met potentiële hitpotentie. Het is een cross-over van poppunk, post-punk, Indie, een flinke scheut folk en incidenteel een snel hardcore nummertje Met hier en daar een muzikaal rustpunt in de vorm van een akoestische introductie slaagt a Minor Problem er in de hoogste mate van publieksparticipatie te bereiken.Confetti en slingers doen de rest........... A Minor Problem heeft als finalist een geweldige podiumbeleving. Zanger Dean zegt" het maakt niet uit als we verliezen, dit vergeten we nooit meer...................

 

Met de keus voor Elle Hollis als winnende act hebben we ook weer een vrouwelijke vertegenwoordiger van de Limburgse Popscene en dat sluit prima aan bij de festival-trend.

Volgend jaar gaat Pop in Limburg op zoek naar een ander concept om tot de opener van Pinkpop te komen. Jan Smeets blijkt zoals ieder jaar aanwezig voor het uitreiken van de prijs. Elle Hollis zou een kleindochter van Jan Smeets kunnen zijn. Bij de prijsuitreiking zien we dan ook een mooie ontmoeting van generaties met een passie; popmuziek