Een festival op een nieuwe locatie, samenwerking met culturele instellingen en een spannende programmering zorgden voor een prachtig weekend tijdens Bruis X het Parcours. De inrichting en vormgeving van het festivalterrein maakte een bezoek aan het festival intiem, gezellig en spannend. De twee grote buitenpodia voor de popmuziek zorgden voor een perfecte beleving voor de muziekliefhebbers. De redactie van 3 voor 12 Limburg bezocht de concerten van Solomon, Geoff Wyld, Oliver en MT.Atlas en was verrast door hun optredens en het muzikaal hoge niveau van deze bands.
Lees de recensie.

Met de komst van een nieuwe locatie voor poppodium Muziekgieterij staat er een veelbelovende najaars- programmering op de agenda. Met op voor hand uitverkochte concerten van dEUS, Triggerfinger, Stahlzeit, Rowwen Heze, Ducan Laurence, de Staat en White Lies wordt de liefhebber van popmuziek verwend.

De programmering van het openluchtfestival Bruis kent tevens een indrukwekkende lijst van artiesten en bands. Het festival kenmerkt zich door programmering gericht op aletrnatieve muziek. Met bands zoals Portland, Whispering Sons, SONS, Dead Man Ray en Evil Empire Orchestra is de innige connectie met de Belgische popscene gegarandeerd. Met internationale acts zoals Strands of Oaks, Villagers en Slow Readers Club doet Bruis recht aan een internationale uitstraling. De Nederlandse popscene is vertegenwoordigd met Tape Toy, Indian Askin, Habitants en Spinvis. Bovengenoemde bands bewezen al eerder hun talent en kwaliteit.

In de programmering op zaterdag en zondag is er aandacht voor kwaliteitspop uit de regio. De redactie van 3 voor 12 Limburg bezocht de concerten van Solomon, Geoff Wyld, Oliver en MT. Atlas en was verrast door de optredens en het muzikaal hoge niveau van deze bands.

 

 

Op zaterdagmiddag wordt het festival geopend door Solomon. Solomon bestaat uit 5 leden met een muzikale scholing. De leden van de band zijn afkomstig uit Maastricht. De band is gevormd rondom zanger en gitarist Koen de Witte. Naast vrienden, studenten en familie zijn er veel bezoekers op het optreden afgekomen. Solomon maakt Indie -rock met droomachtige invloeden. Met zijn diepe stem, een mix van Tom Smith Editors en Eddie Vedder (redactie)  zingt Koen de Witte op meeslepende wijze. De muziek sluit goed aan bij de thema's van de songs. De meerstemmige zang maakt het geluid van Solomon uniek. De podium presentatie wordt gekenmerkt door rust, sierlijkheid en passie. Het is allemaal in balans bij Solomon. Getuige de nieuwe song, die werd geschreven tijdens een gemeenschappelijke vakantie in Italië, mogen we ons verheugen op meer moois. Solomon is een band met een internationale sound. De band slaagt erin om het publiek 45 minuten te boeien met hun set. Dat is knap en indrukwekkend tegelijk.............

 

 

De zondagmiddag wordt geopend door het 3 tal van Geoff Wyld. Afkomstig uit Vaals en bezig met een indrukwekkende voorjaars- tour en met meer dan 20 optredens is Geoff Wyld inmiddels een ervaren en goed ingespeeld 3 tal. Leroy Huis, Patrick Claessens en Jacko Franzen maken psychedelische rock met Indie invloeden. De sound van Geoff Wyld kenmerkt zich door arrangementen waarbij mooie combinaties van gitaarsolo's worden gecombineerd met sterke rock elementen. Gecombineerd met zang en het geweldige geluid op het grote podium van Mainstage 2 komt de muziek van Geoff Wyld prima tot zijn recht. Het elan en de uitstraling van de band is innemend en leidt tot een hoge waardering van het publiek.

Op mainstage 1 speelt Oliver. Een mix van geschoolde en ervaren muzikanten uit Maastricht en Heerlen. Die mix is een opvallende combinatie aldus de presentator van Bruis. Oliver bestaat uit:

Kars Grit / Lead Vocals/Keys 
Angelo Bombrini / Guitar/Vocals 
Michel Henquet / Bass/Vocals
Melvin Hardin / drums

Hun sound valt het best te typeren als dromerige indie pop-rock. Oliver was net als Geoff Wyld finalist van de bandwedstrijd Nu of Nooit. Na het uitbrengen van hun eerste EP met de titel " Talk to me” heeft Oliver veel podiumervaring opgedaan. Zo waren er optredens op festivals Pop on Top in Valkenburg en Daddy Cool in Heerlen. Vandaag staat Oliver op Bruis. Centraal staat de mooie stem en zang van Kars Grit . Met zijn stem bepaald Kars in grote mate de lijn van dat waar Oliver voor staat; sterke drums, mooie meerstemmige zang en gevoelige liedjes. Hier en daar komt de sound iets “te vol” over. Getuige het enthousiaste applaus deert dat de bezoekers en luisteraars op Bruis niet.

Opener op Pinkpop 2019 was MT.Atlas. Met creatieve muzikanten afkomstig uit Heerlen en het Heuvelland vraagt MT.Atlas qua sound het meest van de neutrale bezoeker. Feilloos slaagde MT.Atlas indrukwekkende optredens af te leveren als opener op Pinkpop en Zomerparkfeesten in Venlo. De stoner, grunge en garagerock roepen spontaan een 60-70 jaren gevoel op. Maar dan wel in een modern jasje...... De energieke en eigenzinnige podiumpresentatie van zanger Sven Vek staat hiervoor garant. Associaties met Rage Against The Machine worden opgeroepen en de geïnteresseerde festivalbezoeker geniet zichtbaar. Mooi dat MT.Atlas de oudere festivalbezoeker doet terugverlangen naar de “beginjaren”van Pinkpop. Het optreden van MT Atlas geeft Bruis 2019 in Maastricht nog meer karakter. En dat is goed.......