De kerst staat voor de deur. Wellicht dat Next of Kin er daarom een schepje bovenop deed in Sittard

De kerst staat voor de deur. Wellicht dat Next of Kin er daarom een schepje bovenop deed in Sittard. In de home town van de bandleden van DeWolff komen er traditioneel veel bezoekers op de kwaliteitspop van hun muzikale helden af. Het project Next Of Kin begon precies een jaar geleden. Op 12 december 2018 werden de opnamen van hun eerste gezamenlijk album in de Wisseloord studio gemaakt . Next of Kin speelt een verzameling geselecteerde nummers van de bands die deel uitmaken van het project. Next of Kin is een verzameling van artiesten. Het zijn The Dawn Brothers, DeWolff, Tim Knol and friends, Stefan Wollfs, Merel Sophie, Coal Harbour, een blazerssectie en Mischa Porte. Het podium in Volt werd bezet door 15 artiesten en dat leverde geen enkel technisch of logistiek probleem op. Next of Kin peelt een verzameling geselecteerde nummers van de bands die deel uitmaken van het project . De songs krijgen een speciale bewerking/versie door de toevoeging van de andere muzikanten.

 

Next of Kin maakt een tour door Nederland en vanavond in Sittard is het vijfde optreden van de zes geplande concerten. Het project kreeg al veel media aandacht via Radio 2 en DWDD. De sfeer op het podium is ontspannen. Tussen de songs door wordt er grapjes gemaakt bij de introductie van de nummers. Dit versterkt de betrokkenheid van het publiek. Na iedere humoristische introductie wordt er vervolgens een song perfect gespeeld. Het live concert heeft op deze manier een grote toegevoegde waarde ten opzichte van het beluisteren van het album. Daarvoor komt het publiek naar een poppodium. Next of Kin slaagt er in om een complete show te presenteren.

 

Er zijn veel muziekinvloeden te horen vanavond. Bluegrass uitgevoerd door Tim Knol,Psychedelische rock door DeWolff, Soul-invloeden door de blazerssessie, country door de pedal steel. Maar centraal blijft de Americana muziek. Er worden enkele songs van Gram Parsons, The Allman Brothers Band en Little Feat gespeeld. In de toegift is Harvest Moon van Neil Young te horen. De invloed van de Amerikaanse popmuziek doet deze band tot grote hoogte groeien. De meerstemmige zang met onder meer Merel Sophie klinkt prachtig. Merel Sophie wordt even later de Emmylou Harris van de lage landen genoemd. Hoogtepunt van de avond is het nummer Silent Whisperer, dat in een korte tijd spontaan werd geschreven op verzoek van Leo Blokhuis. Het laat het talent van alle bandleden horen.

Nederland heeft er een nieuwe top band bij. Heerlijk voor festivals als Bospop, Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret. Kunnen jonge festivalbezoekers ook kennismaken met de nieuwe jonge generatie van muzikanten van Next of Kin. Na het concert is het druk bij de merchandise en in het gezellige Volt café. Iedereen praat na over wellicht het concert van het jaar in Limburg. Next Of Kin was daar verantwoordelijk voor.............