Het gaat erg hard met Whispering Sons sinds de uitgave van het album Image.
3 voor 12 Limburg bezocht een uitverkocht concert in Maastricht. De Belgische formatie overtrof alle verwachtingen, zou blijken.

Ook in 2019 is er bij de Muziekgieterij twee keer per maand op de maandagvond Tansformer. Het concept Transformer bestaat uit twee verrassende optredens per maand. Het vindt plaats in de "kleine" zaal The Office. Een optreden van een uur voor een aantrekkelijke entreeprijs van  €4. Ook is er een indoor festival in Maastricht met dezelfde naam.

Dat de opener van het Transformer seizoen 2019 veel publiek zou trekken, was op voorhand duidelijk. Whispering Sons is defenitief doorgebroken met de release van hun eerste complete album Image. In de populaire afrekening van Studio Brussel staat Whispering Sons al vele weken op de eerste plaats met het nummer Alone. Daarnaast worden zij gelinkt aan optredens op onder andere Rock Werchter. Door meerdere optredens in de Limburgse en Belgische regio ,waaronder Pukkelpop, heeft de band een grote live reputatie opgebouwd. Al geintroduceerd in 2016 tijdens het Maastrichtse zomerfestival Bruis en sinds hun recentelijk optreden op Sinners Day in Genk genereert deze nieuwe sensatie blijkbaar veel bezoekers. Met 250 bezoekers is de zaal volledig uitverkocht. Vele bezoekers moesten worden teleurgesteld. Dat wordt wellicht een nieuw optreden op Bruis 2019 of in het najaar  in de grote zaal.

De duistere en magistrale muziek van Whispering Sons slaat meteen aan bij het enthousiaste publiek. Het muzikale intro wekt meteen hoge verwachtingen. De in het zwart en wit gehulde zangeres Fenne Kuppens ontwikkelt zich als een judoka die ritmisch en gepassioneerd een geheel wordt met de muziek. Haar diepe stem is innemend en bezwerend. Tijdens het concert lijkt Fenne een spin die samen met bandleden een web hebben gespind waar ze uit willen breken. Het is ijzersterke wave met een jong en vernieuwend elan. De traditionele riffs en drums aangevuld met de typische gitaar, bas en synthesizer geluiden vormen een uniek geluid.

Het concert begint met Got a Light. Een nummer dat door de bombastische en theatrale opbouw en stem een sinistere opbouw kent. "How you feeling Good?" klinkt bezwerend en angstaanjagend. Het concert kent enkele momenten waarop er sprake is van minder toegankelijke nummers. Nummers als White Noise , Skin en No time horen blijkbaar bij de "moeilijk doorgrondbare paden" van een jonge band die uitblinkt in diepte in hun nummers.

Het meest toegankelijk blijken de hits Waste  Wall en Alone. Het magistrale Insights doen de liefhebbers van Joy Division, The Cure, Sisters of Mercy verlangen naar de tijden dat wave muziek een grote invloed had op de indentiteit van jongeren in de jaren 80.Getuige de veel aanwezige jongeren in het publiek spreekt de muziek en show van Whispering Sons een breed publiek aan. Whispering Sons staat aan de vooravond van de grote festivals. Het klimt op jonge leeftijd naar een ongekend hoog internationaal nivo. Diegene die aanwezig was bij Transformer, voelde dat Whispering Sons de nieuwste Belgische diamant is. Het bracht het publiek op maandagavond in Maastricht in een ongekende trance.