De Belgische Elektropopband Vive La Fête is afkomstig uit Gent. In Maart 2018 verscheen de nieuwe CD Destination Amour. In het kader van deze nieuwe Cd doet Vive La Fête de Muziek Gieterij in Maastricht aan. Vive La Fête bestaat sinds 2002 en tourt sindsdien rondom de wereld.

De muziekgieterij is goed bezocht. De avond wordt geopend door Nederlandse singr song writer Herr Alt. Het valt het best te typeren als singer synthesizer. Denk aan veel loops, computers op het podium en een zanger/ gitarist die duidelijk in zijn element is dat hij het voorprogramma van Vive La Fête mag zijn.

Els Pynoo en Danny Mommens vormen het hart van de band Viva la Fete. In het dagelijks leven hebben zij samen een relatie. Danny Mommens heeft ervaring opgedaan als ex-bassist van Deus. Het extra vagante duo vond 20 jaar geleden zijn roem in de combinatie van muziek en mode dankzij Karl Lagerfeld. Voor aanvang van het concert klinkt de walsmuziek van Straus. Is dit  een knipoog naar Andre Rieu? Vanaf de start van het concert slaat de vonk van energie over na het publiek. De internationale ervaring van de band is merkbaar in de zorgvuldig opgebouwde set. De band heeft er zichtbaar plezier in. Vive La Fête geeft in De Muziekgieterij een opwindend, sensueel en muzikaal feest.

De muziek kent veel invloeden van tachtiger jaren wave in combinatie zwoele Franstalige teksten. De invloed van bands als The Cure, Depeche Mode en New order zijn duidelijk hoorbaar. In combinatie met de Franstalige zang ontstaat er een broeierige sfeer. Deze wordt veroorzaakt door frontvrouw Els Pynoo. Met een onophoudelijke sensuele energie zweept Els Pynoo de band en het publiek op. Els Pynoo is op het podium een lust voor het oog.

Op het einde van de band speelt de band een instrumentale versie van Jezus Christ Superstar. Het is een syntpop versie met een hoge mate van herkenning voor het publiek. Vive La Fête is duidelijk een live band. Het publiek danst vanaf het begin onafgebroken mee. Het krijgt waar het voor is gekomen. Een hoogwaardig, uniek en bijzonder muzikaal feestje.