De live reputatie van The Ten Bells staat hoog aangeschreven. Inmiddels is Nederland er door Popronde achter gekomen dat de band uitblinkt in live optredens. Een week voor de relaese van de tweede Ep beluistert 3 voor 12 Limburg alvast de opvolger van Hear Ye! In HD uit 2017.

Kunnen The Ten Bells hun live geluid laten doorklinken op hun nieuwe EP? Een volmondig ja kunnen we vaststellen als we de nummers onder de loep nemen. Zoals menige Engelse band in de jaren 80 hun live optredens begonnen met een instrumentaal intro, doen The Ten Bells dit met het intro met de titel Intro. Een langzame voortkabbelende wijsje met een Twin Peaks-achtige sound.

Na dit spannende intro volgt Big Moves (On The Wet Floor). Het nummer geeft de kracht van The Ten Bells goed weer. Een vette rock sound met een hier een daar blues en kleine psychedelische invloeden. Het nummer zet aan tot dansen door de strakke ritmes en de spannende stem van zanger Sven.

Een hitgevoelig nummer is No Clue. Bij de recensie van de vorige EP werd al verwezen naar de internationale sound van het album. The Ten Bells hebben voor deze EP gekozen voor de kwaliteit en kennis van Mailmen Studio, Martin Beusker (engineer) en Martijn Groeneveld (Producing, Mixing, Mastering). Een geslaagde samenwerking getuige de vibe waarin de Everder gaat.

Het nummer Talk is Cheap creëert een mysterieuze sfeer. Met een tekst als : Time is money, talk is cheap, but my pockets ain't all that deep. Een nummer dat even sterk eindigt als het begint. Super strak dus.

Borderpatrol is het nummer dat al vaker live werd gespeeld. Het staat symbool voor de hoge standaard die The Ten Bells zichzelf heeft gesteld bij deze EP. Op dit nummer is de kracht van de band goed hoorbaar. De drums van Wesley Frerers, de gitaar van Robbert Blondeau , de bas van Bassist Bert Luja (inmiddels vervangen door Luc op den Camp. Samen met de zang en teksten van Sven Vek hoor je de sound als een geheel en voel je passie. Hun unieke sound spat af van de EP. Het liedje Borderpatrol geeft een perfecte grens en balans in de Ep aan.

Why Won't you sluit de EP af. Het is het meest up tide nummer en komt als een sneltrein voorbij.

The Ten Bells hebben een prachtige tweede Ep afgeleverd. Ze zijn erin geslaagd de lat nog hoger te leggen en de live reputatie te laten doorklinken op Lights On. Het album zal moeiteloos bookers overtuigen en tot veel optredens en hopelijk grote festivals leiden. The Ten Bells spelen zichzelf met EP Lights On in de spotlights.