Siglo XX viert het 40 jarig bestaan met een onverwacht kleine tour. In Genk en omgeving maar ook internationaal wordt de Belgische formatie gekoesterd. Zowaar een expositie in C-mine en de aankomende release van een boek versterken de hype rondom de muzikale vrienden van Joy Division. Siglo XX brengt vanaf de eerste klanken een strakke set.

De industriële uitstraling van de Muziekgieterij past prima bij de programmering van twee wave bands. In het voorprogramma staat 32 OHM. Een band die al vele jaren bestaat en afkomstig is uit Sittard en omgeving. Exclusieve wave met vele invloeden van Krautrock en Neue Welle die meteen een jaren '80 sound oplevert. 32 Ohm brengt een perfecte show en mooi geluid op het podium en vermaakt de ongeveer 300 bezoekers op indrukwekkende wijze.

Siglo XX viert het 40 jarig bestaan met een onverwacht kleine tour. In Genk en omgeving maar ook internationaal wordt de Belgische formatie gekoesterd. Zowaar een expositie in C-mine en de aankomende release van een boek versterken de hype rondom de muzikale vrienden van Joy Division. Siglo XX ontleent haar naam aan een Boliviaanse kopermijn waar sociale onrust was. De overeenkomst en invloed met het Genkse mijnverleden is daarmee gelegd.

Siglo XX brengt vanaf de eerste klanken een strakke set. De eerste 6 nummers worden zonder intro met een voelbare donkere intensiteit gebracht. Er ontstaat een flow in zaal. Het publiek realiseert het unieke moment van de ontmoeting van de band uit de tachtiger jaren. De visuals passen daar prima bij. Na 8 nummers verlaat de band het podium om vervolgens nog twee keer terug te komen.

Bij het verlaten van het podium spelen de bassist , drummer en toetsenist het karakteristieke intro van Individualty. Het publiek is overtuigd en blij met de ontmoeting met Belgisch meest legendarische wave band. Siglo XX zou zo maar op Pukkelpop kunnen staan en de harten van vele jonge Belgische en Limburgse muziekliefhebbers veroveren.