Een klein uurtje over de grens, in Düsseldorf kon je van donderdag 25 oktober tot en met zondag 28 oktober genieten van prachtige muziek op speciale plaatsen.

Optredens, heel sfeervol in de Johanneskirche, Capital Club, Weltkunstzimmer, het Me and All Hotel en nog enkele andere mooie podia. Allemaal in Dusseldorf. 3voor12/Limburg mocht er deze derde editie bij zijn en was er op vrijdag in de Johanneskirche.

Na het openingswoord van de organisatie mocht Joco de spits afbijten. Het zijn twee zussen die een keyboard en elektronische drums combineren met een prachtige samenzang die je doet denken aan de vrouwelijke versie van Simon and Garfunkel. In de kerk met een prachtige akoestiek komt dit duo, tegenwoordig wonend in Hamburg prima tot haar recht. De volle kerk is zeer enthousiast. Als dit een voorbode voor de rest van de avond is zit het goed.

En dat blijkt ook zo te zijn. Het eveneens uit Hamburg afkomstige Hundreds, ondanks dat ze al enkele jaren bestaan voor de eerste keer in Dusseldorf laat een verpletterende indruk achter. Zangeres Eva Milner betovert je met haar prachtige stem en de elektronische beats brengen je in een soort trance. De volle kerk kan er niet genoeg van krijgen en reageert enthousiast op de toegift. Een minutenlange, staande ovatie is het gevolg. 

Hierna snel een andergedeelte in de kerk opzoeken. In de prachtige Bachsaal maken Danny & The Veetos diepe indruk met hun akoestiche folkpop. De overvolle zaal gaat helemaal uit zijn dak. Normaal zijn ze met hun vieren maar nu met twee. En toch krijgen deze mannen, afkomstig uit de Faeroer eilanden de zaal helemaal los. En dat als opwarmer voor L’Aupaire. Hoewel zij ook een prima set neerzetten overtreffen zij hun voorgangers niet.

Voor wie dan nog niet genoeg heeft kan na gaan genieten op de afterparty in het Me and All hotel. Hoewel het festival, alweer de achtste editie in onze contreien niet echt bekendheid geniet is het zeker de moeite waard om er volgende editie naar toe te gaan. Genieten van mooie muziek op mooie plaatsen, zoals het motto van het festival luidt. En dat kunnen wij bevestigen.