Bospop 2018 gaat een zeer warm weekend tegemoet. Traditiegetrouw biedt de line-up voornamelijk classic pop en rock. Toch is er ook ruimte voor de 'jongere' artiesten. Na een goede warm-up op vrijdag met prima cover bands pakt Bospop door op zaterdag en zondag met internationale artiesten. Een verslag van de zondag in dit tweede en laatste deel over Bospop 2018.

 

Zondag

Aangename afwisseling is debutante Nona die met haar zojuist uitgebrachte single 'It's Alright' een fijn nieuw geluid brengt. Het publiek reageert enthousiast op deze frisse wind die aan Amy Winehouse doet denken. Van dit Brabantse talent hopen wij meer te gaan horen!

The Cadillac Three blaast het veld over met zijn scheurende feestcountry en bluesrock. De drie weten met gitaar, drum en lap-steelgitaar een overtuigende set neer te zetten.

Vervolgens heeft winnaar van de British Blues Awards 2016 King King in de rocktent de boel op stelten gezet.

Colin Macleod die als vervanger van Bruce Hornsby ingevlogen is, weet op de mainstage niet te overtuigen.

Bijzonder is dat twee zonen van Willie Nelson met hun eigen bands een plek op het programma hebben. J. Micah onder de naam Particle Kid en zijn broer Lukas Nelson & Promis of the Real. Waar de eerste zoon weinig indruk weet te maken haakt de tweede wel aan bij het publiek. Tijdens het tweede deel sluit J. Micah aan bij Lukas en zijn ze samen wel een sterke formatie.

Belgisch/Limburgs trots Novastar weet met prachtige stem en sterk pianospel een goeie set neer te zetten. 'Wrong' is inmiddels een klassieker.

Good old rocker Billy Idol geeft een geweldige show waarbij hij naast goeie muziek zelfs cadeautjes voor zijn fans mee heeft genomen. Hij had zijn handtekening op bordjes gezet en gooide die als frisbees het publiek in. Later heeft hij ook nog drumsticks te vergeven. Samen met gitarist Steve Stevens vormt hij de kern van de ijzersterk op elkaar ingespeelde band. Zijn persoonlijke favoriet 'Rebel Yell' en publieksfavoriet 'White Wedding' brengen enorme sfeer bij het publiek. Billy Idol weet hoe hij zijn publiek moet bedienen en is een dankbaar mens voor het mooie leven dat hij kan leiden dankzij dit publiek. Mooi dat hij dat benoemt.

Na de rauwe rock van Idol is er de prachtige stem van soulfolk-zanger Jonathan Jeremiah. Met zijn innemende persoonlijkheid laat hij met zijn onderscheidende geluid een goede indruk achter.

Door velen naar uitgekeken en werkelijk een daverende performance wordt verzorgd door de mannen van +Live+. Frontman Ed Kowalczyk is dermate charismatisch dat hij zelf het publiek dat niet vooraan staat weet te raken. Kowalczyk betrekt het publiek zowel tijdens en tussen de songs door intensief en geeft nog een paar toegiften waardoor het programma wat uitloopt. Deze overgave en synergie met het publiek maakt het optreden een belevenis die voor deze editie van Bospop uniek blijkt te zijn.

Rockers Southside Johnny & The Asbury Jukes krijgen het publiek in de tent op hun hand met hun doorleefde rock, soul en blues met blazers.

Afsluiter Zucchero pakt uit met een band met maar liefst 13 muzikanten. Het wordt een strakke set waarmee de Italiaan menigeen aangenaam verrast. Hiermee vormt  Zucchero een waardige afsluiter van deze editie van Bospop.