Dertig jaar geleden was 'Operation Mindcrime' van Geoff Tate een van de allereerste albums waarop een combinatie van progrock en hardrock te horen was. Dat dit veel mensen aansprak, en nog steeds aanspreekt, blijkt uit de vele bewonderaars die deze avond de Nieuwe Nor vullen. Eerlijk is eerlijk, voor de meeste bezoekers een reis terug naar hun jeugd, maar er zijn ook diverse jongere bewonderaars aanwezig. Vast en zeker door pa en ma met het virus besmet.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Till Death Do Us Part, een donkere alt-rock band waarin Geoff's dochter Emily de zang voor haar rekening neemt. Samen met de schotse Kieran Robertson richtte zij in 2016 deze band op. Met haar opvallende zang en haar opvallende gothic uiterlijk windt zij het publiek al snel om haar vinger. Ondersteund door de gave band is dit al een heerlijk voorgerecht voor de rest van de avond.

Na een korte onderbreking is het tijd voor de hoofdact van de avond. Geoff Tate's speelt zijn conceptalbum 'Operation: Mindcrime' 30 jaar na dato.

Net als op het legendariche jubileumalbum van de Amerikaanse symfonische hardrockband Queensryche, begint de show met de gesproken introductie "I remember now....I remember how it started". Dan knalt het in de Nieuwe Nor los. 

Geoff Tate heeft er duidelijk zin in en zijn stem klinkt geweldig. Als een echte gentleman, compleet met stropdas, bespeelt hij de enthousiaste zaal met het fascinerende verhaal van het conceptalbum.

Operation Mindcrime is een conceptalbum en rock-opera waarin het verhaal wordt verteld van Nikki, een herstellende drugsverslaafde, die gedesillusioneerd raakt door de corrupte samenleving en betrokken raakt bij een revolutionaire groep die optreedt als een huurmoordenaar van politieke leiders.

Het publiek geniet, en ook Geoff zelf geniet er duidelijk van. Ook vindt hij het heerlijk dat hij zichzelf kan horen praten. De akoestiek van de Nieuwe Nor krijgt zijn complimenten. En het is niet voor niets. Het klinkt ook echt geweldig. 

Bijzonder: ook dochter Emily komt nog het podium op voor een duet met Geoff in het geweldige nummer "Suite Sister Mary". 30 jaar na dato en dan nog steeds zo'n geweldige zanger zijn, het publiek smult. Ook de band, die bestaat uit Josh Watts, Bruno Sa, Kieran Robertson en Scott Moughton is geweldig.

Een avond om nooit meer te vergeten. Een geweldige uitvoering van een jubilerend album dat over nog eens 30 jaar nog steeds zal staan als een huis!!!