In augustus kan iedere muziek en cultuurliefhebber zijn hart ophalen tijdens het gratis toegankelijke Zomerparkfeest in Venlo. Films, theater, cabaret, dans en natuurlijk heel veel muziek tijdens dit mooie, vierdaagse festival.

Ook dit jaar weer de vertrouwde opzet van een hoofdpodium, een grote tent, het intieme Grenswerkkerkje, de Amigo tent, Teatro Maaspoort en diverse podia op het terrein. Er is dans van onder andere Ivgy & Greben, boekbespreking van en door schrijver Özcan Akyol middels een interview door Frans Pollux en natuurlijk heel veel muziek. Artiesten zoals Jett Rebel, De Jeugd van Tegenwoordig, Jonna Fraser, Baloji, Heavn en misschien wel Nederlands beste gitaarband Johan.

Maar ook lokale helden en bands zijn er te bewonderen. Ton Engels, Cannonball Cletus, Afterpartees en Ragtime Rumours zijn een kleine greep uit het grote aanbod van 120 artiesten die deze 42e editie zijn te bewonderen.

 

 

 

Ragtime Rumours op Zomerparkfeest 2018

Ook lukt het de boekers ieder jaar erg interessante namen die de meeste mensen nog niet kennen. Denk aan acts als Baloji (heeft hier al eerder gestaan), de Engelse soulsensatie Hannah Williams, fantastic Negrito. Ook aan de liefhebbers van dance en house muziek is gedacht door onder andere Boscha Nova en Trobi.

Een speciaal plekje van nostalgie is er altijd op zaterdag met de Picknick Der Gebroken Varten. Een prima coverband van Elvis Presley is Calling Elvis met zanger Frank Anthony als prima Elvis imitator. Hoogtepunt van nostalgie voor de oudere bezoekers is echter het optreden van Luv. Dit alles staan al in het begin van de middag gepland en de dames van Luv die er prima de stemming in brengen.

De gemoedelijke sfeer is echt kenmerkend voor dit Venlose festival en dat maakt het samen met het uitgebreide aanbod van dans, muziek, theater voor iedereen een echt feest!

 

Arp Frique & The Family op Zomerparkfeest 2018