De alweer 14e editie van Solar Weekend is ondanks de warme temperaturen gewoon een groot feest gebleken. Uiteraard was het afgelopen weekend maar dat weerhield de bezoekers absoluut niet om dit jaar te skippen. De camping lag bommetje vol en de zaterdag was uitverkocht. Maar last ervan hebben? Nee! De sfeer is altijd geweldig en de energie is bij iedereen aanwezig om er weer een geweldig weekend van te maken.

Het is altijd een geweldige mix geweest tussen leuke, onzinnige en verrassende area’s en de muziek. Dit jaar is dat uiteraard niet anders. Een plek waar je in een badkuip als een soort mini rollercoaster omlaag dendert en met een ‘wapen’ tegen je vriend kan meppen of een super kleine locaties waar je als sardientjes in een blik naar oude kneiters kan luisteren.

Uiteraard zijn de grotere stages ook wederom present. De Driehoek waar de tofste R&B wordt gedraaid en meermaals ultieme classics worden gedraaid en iedereen uit volle borst meeschreeuwt. Maar ook Funky Town groeit per jaar. Waar het is begonnen met een soort secret podium achter de dixies, is het nu een volwaardige plek geworden midden op het terrein. Precies wat de naam aangeeft, lekker funky groovy tracks worden gebracht en de sfeer is optimaal.

Het is ook geinig te zien dat aan het begin van de dag de overkapping bij House of House wordt gebruikt als parasol maar naarmate de avond komt, wordt het ook lekker druk daar en knallen alle DJ’s erop los. Denk aan namen zoals La Fuente, Sander van Doorn, het Sittardse talent Chasner of Chuckie. Goed bouwen naar een heerlijk climax waarbij de handjes de lucht ingaan. Mag wel gezegd worden dat de aankleding van dit podium wel iets minder is dan de afgelopen jaren gebruikelijk. Desondanks maakt eenieder er een feest van.

Waar het ook ieder jaar volle bak is, is de Techno Tent. Dit jaar iets minder aangekleed maar wie maalt daar om? Het draait hier om de persoon die óp het podium staat! Grote trekker op de zaterdag was de Belgische Amelie Lens, zij zorgde voor velen voor het hoogtepunt maar grootheid Dave Clarke op de zondag moet ook zeer zeker genoemd worden.

Creatief zijn hoort er gewoonweg bij op Solar. Locaties worden uitbundiger en creatiever gemaakt en dat doet goed. Iedereen probeert alle ingangen uit, als je ergens ‘in’ kan wordt dit gedaan en vrijwel iedereen lacht. Muziek is daar ook debet aan en dan heb je ook Mainstage waar je van de ‘live’ muziek kunt genieten. Op beide dagen is het helaas in het begin behoorlijk rustig terwijl er toch zeer toffe namen stonden. Blackwave. bijvoorbeeld is een funky, groovy hiphop collectief die de mensen die er wél waren lekker lieten dansen in de volle zon. Ook Roosevelt, een Duitse producer/DJ, zorgt voor een heerlijk sfeertje met zijn live band maar helaas kunnen weinigen dit bekoren.

Wat (uiteraard) wel een succes is op de zaterdag zijn Ronnie Flex en Bizzey die met flink wat vrienden naar Solar zijn gekomen. In het publiek springen, iedereen laten springen maar ook alles bekende nummers spelen… Ze doen het. Afsluiter 2ManyDJ’s is de afsluiter en deze Belgen weten wel van wanten, volle bak en sfeer!

Op de zondag is het voornamelijk Lucky Chops wat in eerste instantie flink wat indruk maakt op het enthousiaste publiek. Deze Amerikaanse band met blazers zorgt voor sfeer met eigen tracks maar ook leuk in elkaar geflanste covers. Als je de naam Broederliefde laat vallen is het meteen volle bak en natuurlijk is deze show met alles erop en eraan: CO2 kanonnen en meermaals vlammen in de lucht, het kan allemaal! Kraantje Pappie mag vervolgens net zoals vorig jaar op het podium komen. Alle hit komen voorbij en een verrassing voor iedereen: Joshua Nolet van Chef’Special is er ook bij om hun hit ‘Liefde In De Lucht’ te brengen. Feest! Chase & Status mag als laatste de Mainstage op komen en zoals verwacht knallen ze er op los en de mensen die nog een beetje energie hebben, dansen met volle overgave op de beats.