Met twee bands die ervan houden om flink te knallen, zou je normaliter ervan uit kunnen gaan dat veel liefhebbers naar de Oefenbunker zouden komen. Helaas! Aan Mantra & Storksky ligt het in ieder geval niet.

Het Haarlemse Mantra bestaat uit vier gasten die afgelopen jaar hebben meegedaan aan de Popronde en hebben toen ook in Venlo, Maastricht, Sittard en Heerlen gespeeld. Limburg was hun goed gezind! Storksky hoeven we hopelijk niet te introduceren. Michiel Claessen heeft in 2016 Pinkpop geopend, heeft een album uitgebracht en is ondertussen hard bezig met nieuw materiaal. Er komt snel een EP aan!

Maar nu de avond zelf. Mantra mag het spits afbijten en doet dit ook met verve. Het leuke is, je ziet mensen in eerste instantie een beetje schrikken: oef, wel hard hè?! Maar dit harde geluid is uiteindelijk doodnormaal en men komt meer en meer in de sfeer van hun te gekke alternative rock vibe.

Zanger Lars ter Wolbeek heeft een fijne stem die kan knallen als ie wilt, gitarist Luc Debuyser zorgt voor fenomenale riffs, drummer Joost Bausch knalt er ontzettend op los en bassist Joar de Baat zorgt voor ritmes die echt belachelijk goed in elkaar steken! Mantra is een machine. Waar het publiek in eerste instantie lekker achterin blijft hangen, sommeert Luc om toch naar voren te komen en de tafels desnoods mee te nemen. Dit wordt gedaan en uiteindelijk vindt iedereen het jammer dat ze na een dikke drie kwartier stoppen. Onthou die naam!

Tijd voor de act die van origine uit Limburg komt: Storksky! Ondertussen is Michiel woonachtig in Arnhem maar er genoeg mensen die hem toch even willen checken. Het is wat stil geweest maar zoals gezegd, er komt nieuw werk aan! Vandaag met Lars Spijkervet achter de drums is het ouderwets knallen! Het is een show met uiteraard de bekende tracks die op zijn debuutalbum staan maar Michiel laat ook een paar gloednieuwe nummers horen. Die vallen zéér goed in de smaak en dat gaat wat beloven voor de toekomst. Het grappige is wel dat juist die nummers hoogstwaarschijnlijk niet op z’n komende EP staan. Hoezo teasen? Nu dat Storksky onder eigen naam een tourtje heeft, geeft dat wel wat spanning. Komen er wel genoeg mensen? Gaat het allemaal wel goed? Dit keer geen grote naam voor zich wat zorgt voor een volle zaal. Nu is de Oefenbunker niet heel erg vol, aan hen ligt het niet. Zoveel kwaliteit, power en energie. Keihard doorgaan is het advies,

Twee goede bands, twee keer rocken, twee keer genieten en dat op één avond. Kun je deze bands nog ergens checken, dan ga dit ook doen. Heerlijk!