Storsky, The Ten Bells en Walden hebben allemaal gemeen dat zij openers van voorafgaande Pinkpop edities waren en deel namen aan de voorronde van Nu of Nooit in Sittard. De redactie van VPRO 3 voor 12 Limburg trok naar de stad van de Oktober feesten om te zien of er weer serieus gegadigden voortkomen uit deze derde voorronde

NUofNooit3Sittard

OOST.

Aan publieke belangstelling in Poppodium Volt Sittard geen gebrek. Het is altijd sfeervol als de bands en artiesten voor een volle zaal spelen. Het publiek werd getrakteerd op een avond met veel verschillende muziekstijlen. Ook de uitvoering van de sets door de bands waren prima verzorgd. De waardering van het publiek sprak boekdelen. Een goede wisselwerking tussen muzikanten en publiek was het gevolg.

 

De avond werd geopend door OOST. OOST.is tot stand gekomen dankzij een project van Jop Ostendorf. Als student aan het Conservatorium Maastricht produceerde Jop een eigen project. Hij speelde voor dit project alle instrumenten zelf. Voor een live presentatie vroeg Jop muzikale vrienden om OOST. te vormen. De alternatieve Indie Rock ligt goed in het gehoor. De zang van Jop in combinatie met een catchy sound maakt dat er een goed ingespeelde band staat. De goede technische uitvoering in combinatie met het plezier zouden zomaar voldoende ingrediënten kunnen zijn voor een finaleplaats voor OOST.

 

 

Nu of Nooit 2018 Sittard

MT Atlas en Josh Island

Daarna is het tijd voor de MT.Atlas. Deze band is afkomstig uit Parkstad en bestaat uit bandleden die al eerder met andere formaties deelnamen aan Nu of Nooit. Resecion Youth, Sugar Plum Fairy in combinatie met The Ten Bells Frontman Sven en drummer Wesley maken stevige grunge garage. Hun muziek gecombineerd met videobeelden maakt indruk. Een optreden waar over is nagedacht. Een band die qua performance alle trucs prima beheerst. Muzikaal zou een gitaarsolo de balans en toegankelijkheid van de nummers iets kunnen ophalen. Alleen al de performance zou ook voor MT.Atlas tot een vervolg kunnen leiden.

 

Josh Island is de singer-songwriter die het grote podium in Volt moeiteloos bespeeld. Hij trekt de volledig aandacht van het luisterend publiek. Geboren in Luxemburg en woonachtig in Maastricht heeft Josh veel ervaring opgedaan met huiskamerconcerten. Zijn sympathieke persoonlijkheid in combinatie met het technisch perfect gitaarspel en warme stem, doet het publiek hun adem inhouden. Moeiteloos betrekt Josh het publiek bij een unplugged liedje midden in de zaal waarin het publiek in een cirkel meezingt. Er gebeurde iets tussen artiest en publiek en dat was voelbaar. Josh omschrijft zijn muziek als Folk-pop en invloeden van Gavin James, John Mayer zijn hoorbaar. Josh zou zo maar kunnen passen in de trend en het succes van singer-songwriters. Kwalitatief zeer hoogstaand,dus een serieuze overweging voor de jury.

Nu of Nooit 2018 3

Endeavour&Secluded

Endeavour is een metalcore band uit de regio Urmond. Winnaar van podiumvrees en openingsact op Mama's Pride in Geleen. De band vertegenwoordigd zowaar een echte scene. De zanger kenmerkt zich door een bijzonder stemgeluid. De muziek knalt hard en wordt hier en daar afgewisseld met melodieuze synthesizer klanken. Het is een strakke set die goed in elkaar zit. De energie stroomt van het podium naar de zaal. Het is een band waar serieus rekening kan worden gehouden.

Secluded is de hip hop act die deze editie afsluit. Een DJ en twee hip hoppers komen op en bespelen het grote podium moeiteloos. De teksten zijn goed verstaanbaar en worden helder gebracht. Ook deze act presenteert een strakke en goedlopende set. Het publiek waardeert de set met een lang applaus.

Het was een zeer goede derde editie van van Nu of Nooit. Jop Ostendorf werd muzikant van de avond en Endavour kreeg de publieksprijs. We moeten nog even wachten voor we weten wie we terug gaan zien in de finale, maar kanshebbers uit deze editie zijn er genoeg.