Feest op Park City Live 2016 Feest op Park City Live 2016

Verslag van de festivalzondag

, Joséphine Kurvers

Feest op Park City Live 2016

Verslag van de festivalzondag

Joséphine Kurvers ,

Na een geslaagde zaterdag van Parkcity Live is het tijd voor dag twee die wederom zonovergoten is. Grote namen als Dotan, La Gran Pegatina, UB40 en Kensington beloven voor vandaag weer veel goeds.

Het terrein van Parkcity Live stroomt langzaam vol terwijl 77 Bombay Street deze tweede dag van het festival aftrapt. Helaas weet de band de aandacht van slechts enkelen te vangen. Het lijkt erop dat het gros van de bezoekers liever van het mooie weer geniet met een drankje. Ook in Lex’s Cultuurhouse komt het maar langzaam op gang met Bolton & Jeninga. De singer-songwriters komen niet tot hun recht in de tent waar het publiek liever op zoek gaat naar gezelschap.

Het feest barst los als La Gran Pegatina de mainstage betreedt. Ze pakken groots uit met extra muzikanten en weten het publiek in beweging te krijgen. Er wordt volop gedanst op het festivalterrein. Deze Spanjaarden weten hoe ze het volk moeten vermaken en het gaat hen zo te zien ook nog eens gemakkelijk af. Met hun vrolijke en feestelijke nummers en confettikanonnen maken ze er een uurtje zomercarnaval van. Eigenlijk zou deze band nog beter passen als afsluiter van Parkcity Live. Het feestje gaat daarna door met Ivo Rosbeek & De Lotgenoten die met hun Limburgstalige popmuziek. Het is jammer dat ze in de tent spelen die in een uithoek van het terrein staat, waardoor dit leuke bandje aan het merendeel van de bezoekers voorbij gaat.

Dotan op Parkcity Live 2016

Dotan op Parkcity Live 2016


Na al het feestgedruis is het tijd voor rust en misschien wel een beetje bezinning met de muziek van Dotan. In deze onroerige tijden én op de dag dat het twee jaar geleden is dat de MH17 neerstortte, biedt Dotan het juiste tegengeluid. Dotan weet zijn kleine intieme liedjes perfect tot hun recht te laten komen op het uitgestrekte festivalterrein.

Demi Sec gooit alle serieusheid weer overboord in Lex’s Cultuurhouse. Het is dolle boel in de tent met grappige teksten op ’t Heerlens. De compleet uitgedoste band maakt er echt even carnaval van waardoor het publiek even alle ellende in de wereld kan vergeten. Lucas Hamming komt letterlijk met de deur in huis vallen als hij het grote podium betreedt. De toon is meteen gezet. Hamming is geen doorsnee singer-songwriter. Het is een ware rockster. Zijn ruige gitaarwerk grijpt elke toeschouwer bij de lurven en verveelt geen seconde. Ook zijn versie van 'Rebel Rebel' van David Bowie komt prima uit de verf. Sommige mensen krijgen het nummer daarna zelfs even niet meer uit hun hoofd.

Het tempo keldert flink naar beneden als UB40 op het toneel verschijnt. Uiteraard past het lome tempo bij het genre en nog beter bij de temperatuur, maar toch missen de heren schwung. Ze teren vooral op hun bekende hits, zoals 'Red Red Wine', die uit volle borst door jong en oud worden meegezongen.

Publiekslieveling Kensington mag deze zesde editie van Parkcity Live afsluiten. Uiteraard wordt er grootst uitgepakt met een uitgebreide lichtshow en vuur. Het publiek krijgt waar ze voor komt en misschien nog wel net iets meer. Maar het optreden lijkt een koud kunstje voor de heren uit Utrecht en het ontbreekt aan spontaniteit. Dat kan de fans echter niet deren en gaan helemaal op in het spektakel. Daarmee komt weer een geslaagd festivalweekend ten einde.

Kensington op Parkcity Live 2016

Kensington op Parkcity Live 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg