Parkcity Live, een festival voor jong en oud. Parkcity Live, een festival voor jong en oud.

Een verslag van de eerste festivaldag

, Antoine Bongers

Parkcity Live, een festival voor jong en oud.

Een verslag van de eerste festivaldag

Antoine Bongers ,

In enkele jaren tijd is ParkCity Live uitgegroeid tot een vaste waarde in festival land. Het onderscheidt zich echter van andere festivals door ligging en bezoekers. Gelegen in het mooie Bekkerveld, midden in Heerlen zijn de jongste bezoekers nog geen 10 jaar en verder maakt ouderdom niet uit. Door de gunstige prijs en het gevarieerde aanbod in muziek en entertainment is dit het ideale begin van de vakantie voor velen.

Cal and the leaving' Train op Parkcity Live 2016

Cal and the leaving' Train op Parkcity Live 2016

Naast het mooie hoofdpodium is er een dance area voor de dance liefhebbers, speeltoestellen voor de kinderen en volop vermaak. Een vuurspuwer of een slang kun je zomaar tegen komen. Dit alles zeer sfeervol aangekleed. 

Op het hoofdpodium is de eer voor Cal & The Leavin’ Train. Zij hebben de wedstrijd “We Aar Bek” gewonnen. Opvallend is dat het al erg druk is.  Dan volgt de rauwe garagerock van Indian Askin. Het begint wat mat maar al snel wordt duidelijk waarom. De zanger heeft een enorme kater van de dag er voor. Hij weet zich echter sterk op te pakken en de set wordt steeds vlammender met ‘The Answer’ als absoluut hoogtepunt. Wat een gave band.

Ook Kovacs heeft er duidelijk zin in. Net terug uit Polen en daardoor iets later, zetten ze een degelijke set neer. Ze maakt goed contact met de vele fans.

Inmiddels staat het voor het podium vol met (zeer) jeugdige toeschouwers. En al snel wordt duidelijk waarom. De immens populaire Ronnie Flex, Mr. Polska en Lil’Kleine springen het podium op. Drank en drugs doen het schijnbaar goed.

Jett Rebel op Parkcity Live 2016

Jett Rebel op Parkcity Live 2016


Typhoon komt hierna zoals we van hem gewend zijn. Met een fantastische band en vol enthousiasme. Ook in Heerlen laat hij weer horen (en zien) waarom hij tot de absolute top van Nederland hoort. Ook schuwt hij het niet om de hekelde situatie in de wereld van dit moment onder de aandacht te brengen. Petje af voor deze sympathieke entertainer.

Uit Zeeland is Racoon afgereisd naar het zuiden. Ze geven een energieke show waar hun kwaliteit van af spat. Ook zij hebben er duidelijk zin in. Ze gebruiken het podium prima en betrekken het publiek perfect bij hun show.

Vorig jaar was Jett Rebel er al en hij beviel zo goed dat hij dit jaar weer mag komen. Met gevoel voor stijl komt hij met zijn band het podium op. Hoedje op, fel rode lipstick op en de nagels in de kleuren van het hoedje gelakt. Op zijn bekende wijze rent hij van links naar recht, vlammen zijn gitaren en zingt hij met zijn zangeressen alsof zijn leven er van af hangt. Terecht dat hij er dit jaar weer stond.

Ook de afsluiter is een Zeeuwsche band, Bløf. Ze zijn verbaasd dat ze hier nog nooit gestaan hebben. Pascal en zijn mannen vlammen meteen en het overvolle veld geniet deze fijne zomeravond.

Door alle drukte was het moeilijk om in de, eveneens volle dance tent te komen maar met acts als Loudgarden, The Partysquad, Stuk TV, Rugged, Moksi en vele anderen was het ook hier prima toeven.

Kortom de formule “Festival voor het hele gezin” slaat hier prima aan. Een beter begin van de zomervakantie kun je niet wensen. En ook nog een zeer gevarieerd en kwalitatief prima aanbod van eten en drinken zorgen er nu al voor dat je al zin hebt in volgend jaar.

Bløf op Parkcity Live 2016

Bløf op Parkcity Live 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg