Sprankelende Finale Vitamine Bruis Sprankelende Finale Vitamine Bruis

Limburgse popscene blijft verrassen met hoogwaardige acts

, Jos Nabuurs

Sprankelende Finale Vitamine Bruis

Limburgse popscene blijft verrassen met hoogwaardige acts

Jos Nabuurs ,

Vitamine Bruis is een een nieuw initiatief waar bands uit de Euregio hun talent kunnen laten zien. Tijdens de finale van vanavond, zaterdag 23 juli, strijden zes bands om een muzikaal prijzenpakket, waaronder een plek als opener op Bruis 2016

Safari Weekend uit Maastricht mag vanavond het spits afbijten. Na een iets rommelig optreden van deze vier jonge kerels in de voorronde, is de set in de finale perfect. Prachtig om te merken dat Maastricht beschikt over een kwalitatieve indie-act die kan wedijveren met het Engelse en Belgische geweld. Mocht deze band deelnemen aan Nu of Nooit dan zou Weekend Safari zomaar volgend jaar Pinkpop kunnen openen.

De post-hardcore metal van Phoenix Ashes klinkt luid en duidelijk. De specifieke muzieksoort is erg populair bij een selecte groep fans. Phoenix Ashes heeft al de nodige ervaring in het muziekcircuit en laat met een goed optreden zien dat zij uniek in de Limburgse scene zijn.

Zoo Children presenteerde recent nog een EP met hun new wave tracks. Vandaag mogen ze deze live laten horen in Maastricht. De zang en presentatie van zangeres van Danny van Dorst springt meteen in het oog. Een bijzonder authentieke en zuivere stem en verschijning maken dat Zoo Children veel toeschouwers verrast. Niet alleen Danny valt op, alle bandleden blinken muzikaal uit. Hierdoor komt hun new wave sound goed tot zijn recht. Zelfs zonder gitarist David Aelmans die op vakantie is. Koen Verhees blijkt vanavond een perfecte vervanger.

Shoot The Monkey is geheel in het zwart gekleed. De strakke show bestaat uit nummers die duidelijk door de wave en punk beïnvloed is. De stem van de zanger doet denken aan de mengeling van Jim Morrison en Ian McCulloch van Echo And The Bunnymen. De energieke wijze waarop de gitarist op het podium staat valt erg op en houdt het tempo hoog in het optreden. De heren spelen zonder onderbrekingen in de vorm van aankondigingen aan een stuk door.

Iets geheel anders is The Community uit Valkenburg. Deze vier heren mengen verschillende stijlen, waaronder pop, rock, soul en funk, op eigenzinnige wijze. De nummers worden daarbij in het Limburgs dialect aangekondigd, alsof het zo hoort bij de freaky, psychedelische, spacey maar voor unieke geluid. Het past allemaal prima bij elkaar. In tegenstelling tot Shoot The Monkey, neemt deze band ruim de tijd om een overgang te maken naar het volgende nummer.

Een prachtige beleving biedt Liana. De twee zussen Lia en Lena Gocer laten zien hoe veelzijdig de Limburgse muziekscene is. Lia studeert aan het Conservatorium van Maastricht en Lena isafgestudeerd aan de pop-opleiding aan Arcus College te Heerlen. Naast de prachtige en mysterieuze stem van Lia wordt er een soort mystieke dreampop muziek gemaakt. Het is een authentieke set die heel veel bewondering oogst. De vraag is echter of dit ook net zo goed tot zijn recht komt op een groter podium.

Vanavond wordt wederom bewezen dat de Limburgse popscene nog steeds hoogwaardige acts voortbrengt. Dat is een geruststellende gedachte. De Bruis-jury heeft drie bands gekozen die in september een plek krijgen op Bruis Festival 2016. Zoo Children eindigt als derde, gevolgd door The Community op de tweede plaats. Weekend Safari bemachtigt de eerste plaats in deze finale van Vitamine Bruis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg