MiniRok viert feest MiniRok viert feest

Tienjarig jubileum voor festival dat meegroeit met bezoekers

, Wil Delissen

MiniRok viert feest

Tienjarig jubileum voor festival dat meegroeit met bezoekers

Wil Delissen ,

Op 15 december 2007 ziet het festival MiniRok! het daglicht. Figuurlijk echter, want de eerste editie vindt binnen plaats. Toen nog in de parochiezaal van het Belgische plaatsje Molenbeersel. Een jaar later besluit de organisatie te verkassen naar het aangrenzende Nederlandse Stramproy. Tel daarbij op, dat wordt gekozen voor een buitenlocatie in de zomermaand juli en de omslag is compleet. Deze nieuwe ingrediënten pakken zo goed uit, dat het festival een blijvertje blijkt te worden. In 2016 viert het festival immers het tien jarig jubileum.

Michiel Veenstra

Michiel Veenstra

Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, pakt de organisatie dit jaar extra uit door niemand minder dan 3FM DJ Michiel Veenstra uit te nodigen, de muziek te verzorgen op de vooravond van het traditionele festival.

King Dalton

King Dalton

Verder wordt niet getornd aan de succesvolle formule. De line-up bestaat weer uit een keur aan Belgische en Nederlandse bands en de programmeurs bewijzen wederom een neusje te hebben voor het boeken van pakkende acts die aanslaan bij muziekminnend publiek.

MiniRok 2016

MiniRok 2016

Ook voor de kinderen is weer gezorgd. Het is een drukte van jewelste tussen de springkussens: Kinderen rennen geschminkt rond, maken grote zeepbellen, staan bij een clown die ballonnen omtovert tot een dier of wachten in de rij op een gratis suikerspin. Daarmee groeit het festival slim mee met de vaste bezoekers van het eerste uur, die hun kroost zonder probleem kunnen meenemen en daarmee niet op zoek hoeven voor een oppas.

Silent Runners

Silent Runners

Het muziekaanbod is weer gevarieerd. Een breed scala van genres passeert de revue. Van het rockende Velosso, naar Silent Runner met sterke wave invloeden. Van de folk en blues ritmes door King Dalton, naar het virtuoze gitaarspel van Grim Tim.

Boogie Beasts

Boogie Beasts

Van de feestelijke reggea-ska door Bazzookas naar strakke boogie van de Boogie Beasts en psychedelische death metal van Death Alley.

The Hickey Underworld

The Hickey Underworld

Helaas gooit afsluiter The Hickey Underworld een klein beetje roet in het eten. Het is een teleurstellend, ongeïnspireerd optreden. Dit is helaas geen goed visitekaartje voor de toekomst van het festival.

Death Alley

Death Alley

Ondanks een tegenvallende afsluiter kunnen, zowel organisatie als bezoekers kunnen terugkijken op een geslaagde, zonnige en gezellige jubileum editie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg