10 Vragen Met...

Nu Of Nooit Finalist Sula

Joséphine Kurvers ,

Komende zaterdag is het zo ver: de finale van Nu of Nooit 2015. Zes Limburgse bands strijden dan om die felbegeerde plek op Pinkpop. In deze speciale editie van 10 Vragen Met... voelen we elke dag een finalist aan de tand. Vandaag is dat Sula uit Reuver die als winnaar tijdens de voorronde in de ECI Cultuurfabriek in Roermond uit de bus is gerold.

Wie zijn jullie?

"Allereerst is er, drummer Luuk Timmermans. Op gitaar hebben we Eric Brugmans. Verder bestaat Sula uit multi-instrumentalist, Thimo Gijezen en breakdancer Kenji Hendrix. Live krijgen we versterking van met Seb (aka Sebtick/S.E.B) als MC, hoewel zijn talent zich normaal gesproken uit in het produceren van elektronische muziek. Hij heeft ons dan ook enorm geholpen bij het technische aspect van het live uitvoeren van onze muziek."

Hoe zouden jullie de muziek die jullie maken omschrijven?

"Als tegendraadse hiphop."

Wat is jullie favoriete zaal in Limburg om in te spelen?

"Limburg heeft een hoop toffe zalen, ieder met zijn eigen charme. Een zaal die wel erg memorabel is, is de Rodahal. Daar heeft Fin De Siècle gespeeld in het voorprogramma van UB40. Dat is een zaal waar je niet zomaar terecht komt en met zo veel enthousiast publiek, goed geluid en lekker eten kan iedere muzikant het beste uit zichzelf halen. Dat is gewoon puur genieten."

Hebben jullie al eens eerder meegedaan met Nu of Nooit?

"We hebben in deze formatie nog niet eerder aan Nu Of Nooit meegedaan. We zijn nog maar een jong bandje. De finale wordt ons tweede optreden. In andere formaties hebben we wel ervaring met Nu Of Nooit. Seb met The Neverminders in 2009, Eric met Mary Shade in 2012, Luuk en Thimo met Fin De Siècle in 2013 en Eric en Thimo met Scarescone in 2015.

Hoe kijken jullie terug op de voorronde?

"Het is ons eigenlijk erg meegevallen. Het was ons eerste optreden en we moesten allemaal dingen doen die we live nog nooit eerder gedaan hadden. Dat was dus super spannend en het had op heel veel punten catastrofaal mis kunnen gaan, maar dat gebeurde niet. Niet dat het foutloos ging, maar veruit goed genoeg om onze muziek over te brengen."

Heeft het winnen van de voorronde jullie tot nu toe nieuwe dingen gebracht?

"Jazeker merken we daar iets van. Er is nu veel meer aandacht voor Sula. Dat is ook heel erg welkom bij het uitbrengen van onze EP, waarvan de officiële release datum 12 december is, de dag van de finale. We hebben al een hoop interviews mogen doen en we hebben ook al drie aanvragen voor optredens gekregen."

Gaan jullie tijdens jullie optreden in de finale nog iets speciaals doen?

"Wij zullen een hele grote wens van ons in vervulling brengen, maar zoals dat gaat met wensen, mag je ze niet doorvertellen, anders komen ze niet uit."

Als jullie een winnaar zouden mogen uitkiezen, welke band zou dat dan zijn en waarom?

"Iedere band die in de finale staat werkt heel hard aan het verspreiden van hun muziek en nemen het heel serieus. Om die reden alleen al verdienen ze het om deze wedstrijd te winnen. Wij zitten nogal in het alternatieve segment en daarom waarderen we het erg dat een tweemans-band als Storksky en zo'n extreme band als FORGETTOFORGIVE kans maken om Pinkpop te openen. Maar echt een band uitkiezen als winnaar, dat willen we niet en dat hoeven we godzijdank ook niet te doen."

Hoe schatten jullie je kansen in tijdens de finale?

"De kans is groot dat het heel gezellig wordt."

Waarom zouden jullie juist moeten winnen?

"We willen graag een vernieuwende impuls geven aan de popmuziek, omdat we van mening zijn dat het daar hoog tijd voor is. Daarnaast heeft onze liveshow een uniek visueel aspect, namelijk een breakdance act. Met dit concept kunnen we helaas niet alle kleinere optredens aannemen. Pinkpop biedt voor ons een optimale situatie om onze show uit te voeren. Daarmee zouden wij de aandacht krijgen van andere grote podia zodat we dit vaker kunnen doen. We zouden namelijk niets liever willen."
 

Morgen staat FORGETTOFORGIVE in de schijnwerpers in deze speciale editie van 10 Vragen Met...

 

We zijn altijd op zoek naar Limburgse muzikanten, bands of mensen die iets betekenen voor de Limburgse muziekscene. Lijkt het je leuk om geïnterviewd te worden voor onze rubriek? Stuur dan een email aan 3voor12limburg@gmail.com onder vermelding van 'Aanmelding 10 Vragen Met...' en wie weet sta jij in de volgende editie van 10 vragen met...