Nu of Nooit interview: Amberjacks

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. Vanavond vindt alweer de allerlaatste voorronde plaats. In deze voorronde worden de finalisten voor de finale bekend gemaakt, die plaatsvindt op zondag 9 maart in Theater de Maaspoort in Venlo. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag de allerlaatste: Amberjacks!

Wat voor muziek maken jullie?
We combineren in onze muziek de blues en rock uit de jaren ’70 en ’80 met de psychedelica van de jaren ’60. Omdat mensen het graag ergens mee willen vergelijken, noemen we het psychedelische rock. Beste manier om echt te weten wat we doen is door ons te beluisteren of gewoon te komen kijken! Prima reden om vanavond naar de Nieuwe Nor te komen!

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?

We hebben allemaal een andere achtergrond. Jeroen (gitaar) en Bryan (bas) hebben een tijdlang gespeeld in een Jimi Hendrix tribute band (stepping stone). Zij zijn ook het meest beïnvloed door de oude bands uit de jaren ’60 en ’70. Gavin(drums)  heeft jarenlang met Callenish Circle gespeeld, technische death metal. En Jack (zang/gitaar) is van achtergrond singer songwriter. Deze mix van invloeden komt ook terug in de muziek, al zit er wel een rode draad in de nummers. Een degelijke harde rock als basis, met een zware psychedelische saus erover gegoten. Zou je een vergelijk met bands van nu willen maken, dan kom je al snel in een mengelmoes van rock&roll en meer psychedelische bands uit, van Rival Sons tot Queens of the stoneage en alle varianten daartussen.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Met Amberjacks hebben we nooit meegedaan, we bestaan ook pas sinds eind 2011. Jack heeft in de jaren ’90 met zijn toenmalige band Souls of the Departed de tweede plaats behaald en Jeroen is met Sneaky Peas ooit tot de derde plek gekomen.

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Echt één favoriete plek kunnen we niet aanwijzen. We komen allemaal van een andere plek uit de regio en hebben ieder zo onze eigen podia waar we van denken; “Dáár zou ik ooit wel eens willen spelen.” We vinden het heel erg tof om te mogen spelen in de Nieuwe Nor, een plek waar we zelf al vaker voor het podium hebben gestaan als publiek. Afgelopen jaar hebben we mogen openen voor Automatic Sam in de ECI in Roermond. Dat is ook een super gave zaal om te spelen. Het zou super zijn als we de hele clubscene in Limburg (en liefst daarbuiten natuurlijk) zouden kunnen afgaan!

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Het is vast een open deur, maar we doen niet mee om te winnen. Ons debuutalbum is vanaf 1 februari uit en Nu Of Nooit is een super podium om jezelf in de kijker te spelen bij publiek, boekers, media, etc.. Kom je verder richting finale of zou je zelfs winnen, dan is dat alleen maar nóg vetter. En spelen op Pinkpop, een megapodium tussen de groten der aarde, wie wil dat nou niet? Maar laten we eerst maar eens een goede show neerzetten in Heerlen en dan zien we wel wat er verder gebeurt.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Es ste neet naor us kums kieke, daan zals ste ut aoch noets weite. Dus koap us album en komp kieke in de Neuje Nor!

Facebook pagina
Woonplaats: We wonen gespreid door de regio, van Eindhoven tot Maastricht.
Waar te zien?: vrijdag 14 februari, Nu Of Nooit voorronde 5 (Nieuwe Nor, Heerlen)