Nu of Nooit interview: Synthetica

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. Komende vrijdag, 14 februari, vindt alweer de allerlaatste voorronde plaats. In deze voorronde worden de finalisten voor de finale bekend gemaakt, die plaatsvindt op zondag 9 maart in Theater de Maaspoort in Venlo. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Synthetica!

Wat voor muziek maken jullie?
We maken electro/industrial.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Tactical Sekt, Skinny Puppy,  Project Pitchfork en Hocico.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Vorig jaar zaten we in de voorrondes. Verder zijn we niet gekomen.

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
In Limburg spelen we niet vaak om eerlijk te zijn. Daar ligt onze scene niet echt. In steden als Amsterdam voelen we ons met onze muziek meer thuis. Ons genre bevindt zich voor een groot deel nog steeds underground. Maar als we dan toch in Limburg blijven, dan is de Nieuwe Nor in Heerlen wel een mooie zaal.

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
We kunnen nu wel allerlei superlatieven gaan gooien, maar daar gaat het ons niet om. Dat laten we aan de jeugd over. Wat wij willen is muziek maken in het genre dat ons het best ligt en waar we het meest van houden. En als het publiek ervoor kiest om eens een act als de onze naar Pinkpop te sturen, dan zijn wij daar uiteraard erg blij mee.  En als niet, dan blijven wij gewoon doorgaan met ons ding doen.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Komt kieke en loat uch umbloaze ;-)

Facebook pagina
Woonplaats: Geleen
Waar te zien?: vrijdag 14 februari, Nu Of Nooit voorronde 5 (Nieuwe Nor, Heerlen)