Nu of Nooit interview: Phoenix'Ashes

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Phoenix'Ashes

Wat voor muziek maken jullie?
Onze muziek past in grote lijnen in de post-hardcore. Dit houdt in dat we punk en hardcore georienteerd zijn met veel melodische invloeden. Daarnaast zit er een flinke scheut metal doorheen. Kort gezegd proberen we zo goed mogelijk een mix te houden tussen heavy en melodie. Als boodschap willen wij hoofdzakelijk positiviteit uitdragen. Voornamelijk vertrouwen op je eigen kracht en kunnen is voor ons een belangrijk thema.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
De grote basis inspiratie komt uit de screamo en emocore bands uit de vroege jaren ’00. Hiertoe behoren Alexisonfire, Thrice, maar ook Taking Back Sunday en Boysetsfire. Ook bands uit de positive hardcore drukken een flinke stempel op onze muziek en het gevoel dat we willen overbrengen. Natuurlijk blijven we ons ontwikkelen in onze muzieksmaak en daarmee ook in onze eigen songwriting.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Dit zal de allereerste keer zijn dat wij als band in de selectie zitten! Voor ons dus behoorlijk spannend, en we hopen natuurlijk ook dat het NU wordt in plaats van nooit!

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? En waarom?
Dat is een moeilijke vraag. Er zijn zo ontzettend veel plekken in Limburg die gaaf zijn om een show te spelen. Maar als we er een mogen uitkiezen, zal dat Cafe Bluff in Heerlen zijn. Deze locatie blinkt niet uit in high-end apparatuur of mega capaciteit. De kracht van Bluff zit in de integere passie voor muziek en de amicaliteit. Hier spelen geeft elke keer weer een warm gevoel (letterlijk en figuurlijk!).

Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Het gehalte aan “harde” bands dat als winnaar uit de bus komt, is bedroevend laag! We hebben respect voor alle voorgaande winnaars, maar we vinden dat dit jaar Pinkpop lekker mag worden wakkergespeeld met een flinke portie Phoenix’Ashes. Naast dikke bands als Metallica, Mastodon en Avenged Sevenfold zou dat niet misstaan!

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Kom allemoal noa de bosjuul toe veur unne gezellige ovendj vol musiek én er same mit os en alle luuj un knallendj fees van te make!
 
Woonplaats: Heerlen
Waar te zien?: vrijdag 7 februari, Nu Of Nooit voorronde 3 (De Bosuil, Weert)