Nu of Nooit interview: Jamestown

#non14

Francis Pronk ,

Morgen is alweer de derde voorronde voor Nu of Nooit 2014. En overmorgen de vierde. 3voor12 limburg licht op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag een van de bands die voor zaterdag op het programma staan: Jamestown

Wat voor muziek maken jullie?
Punkrock, geschoeid op een poppy leest.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Binnen onze groep lopen de muzikale interesses soms best uit elkaar. Onze grootste gemeenschappelijke liefde zit hem in de jaren '90. Toen zijn er veel (voor ons) relevante punkrock albums uitgebracht. Bands als Bouncing Souls, NoFX, Rancid en Pennywise waren toen allemaal op hun hoogtepunt.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
We hebben vorig jaar ook meegedaan aan Nu Of Nooit. Dat was een mooie avond. Fantastisch natuurlijk om als Maastrichtse band op de openingsavond van de Muziekgieterij te kunnen spelen! Ik herinner mij dat A Jupiter Hymn en Rebsjie die avond killer sets neer hebben gezet... 

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Hmm, dat is een goeie! Wij vinden Noord Limburg erg leuk. Daar heeft echt elk dorp zijn eigen podium met bijbehorend festival en leeft (voor ons gevoel) het "bandjesgebeuren" veel meer dan bij ons in het zuiden. Op de een of andere manier is het daar altijd snel gezellig... Desalniettemin gaat er natuurlijk niets boven een thuiswedstrijd, Maastricht heeft ons veel mooie momenten geschonken en we verheugen ons dan ook enorm op komende zaterdag!
 
Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Eigenlijk zou iedereen Nu Of Nooit een keer moeten kunnen winnen. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen die muziek maakt het hart op de goede plek heeft zitten en het verdient om een keer zoiets groots mee te mogen maken. Mensen zien snel over het hoofd dat het in een band spelen eigenlijk keihard werken is. Naast je normale baan (want de huur moet natuurlijk toch betaald worden...) sluit je je zodra het maar even kan op in de repetitiekelder in de hoop iets neer te zetten dat mensen raakt, moet je constant aan de bal blijven om shows te boeken en spring je zo vaak als mogelijk met je maten in de bus om naar god-weet-waar te rijden om te spelen om vervolgens weer net op tijd thuis te zijn voor een korte powernap (if possible...) en de volgende werkdag. Dat is af en toe best hardcore hoor.
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
KEEP SUPPORTING PUNKROCK MUSIC!!!
 
Woonplaats: Maastricht
Waar te zien?: zaterdag 8 februari, Nu Of Nooit voorronde 4 (Muziekgieterij, Maastricht)