Nu of Nooit interview: Drag The Racer

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Drag The Racer

Wat voor muziek maken jullie?
Drag the Racer maakt zeer energieke rockmuziek met een post-hardcore attitude. Een beetje een cross-over dus. 
 
Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
We zijn opgegroeid in de grungeperiode met bands als Nirvana, Pearl Jam, Smashing Pumpkins en Soundgarden. Deze bands vormen ons fundament. Invloeden die we bewust in onze muziek verwerken komen van bands als Tool, Deftones en At the Drive-in. We spelen graag dikke riffs met een punky attitude. 
 
Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Drag the Racer heeft twee keer eerder meegedaan aan de bandwedstrijd, in 2007 en 2011. We hebben jammer genoeg nooit in de finale mogen spelen maar hoorden wel na beide keren dat we er niet ver van verwijderd waren. Misschien is de derde keer wel scheepsrecht!
 
Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen? En waarom?
We speelden altijd graag in de Fenix in Sittard. Daar had je een fijn podium en een lekker geluid. We hadden er ook altijd genoeg publiek omdat de band ook uit Sittard komt. De Fenix wordt nu omgebouwd tot Poppodium Volt dus we zullen nog moeten afwachten hoe dat gaat uitpakken, maar ik denk dat het alleen maar beter zal worden! We spelen vrijdag op Nu Of Nooit in de Bosuil in Weert. Daar verheugen we ons erg op want waar de Fenix knus was, is de Bosuil een mooie grote moderne zaal waar we de ruimte hebben om helemaal los te gaan!
 
Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Het wordt tijd dat er weer eens een harde rockband op Pinkpop speelt! De laatste jaren was het toch wel wat soft. Drag the Racer maakt muziek die het best tot z’n recht komt als het heel hard wordt versterkt. Wat is er dan mooier dan z’n groot festivalpodium in juni!  
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Kom vriedig allemaol nao de Bosuul in Wieërt om Drek de Reser te zeen knallen!!
 
Facebook pagina
Woonplaats: Sittard
Waar te zien?: vrijdag 7 februari, Nu Of Nooit voorronde 3 (De Bosuil, Weert)