Nu of Nooit interview: Chain of Dogs

#NON14

Francis Pronk ,

De voorrondes voor Nu of Nooit 2014 zijn in volle gang. Komende vrijdag, 14 februari, vindt alweer de allerlaatste voorronde plaats. In deze voorronde worden de finalisten voor de finale bekend gemaakt, die plaatsvindt op zondag 9 maart in Theater de Maaspoort in Venlo. 3voor12 limburg licht gedurende deze spannende periode op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag Chain of Dogs!

Wat voor muziek maken jullie?
Wij spelen een mix van folkmetal en folkpunk, waarbij we melodieën en gevoel van folk mengen met de power van metal en de energie van punk.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Muzikaal gezien aan de ene kant natuurlijk metal en punk, dus bands als Slayer, Exodus, Misfits en Finntroll. Aan de andere kant de meer traditionele folk en verwante muziek van over de hele wereld, waarbij het Iers-Keltische van bijvoorbeeld the Dubliners  een grote plaats inneemt naast Limburgse klassiekers als de muziek van Carboon. Een heel belangrijke bron voor ons is het verleden van Limburg, de mijnen, de Bokkenrijders en onze mythen en sagen. Daarnaast zijn een aantal van onze teksten en onze bandnaam gebaseerd op de boeken van fantasyschrijver Steven Erikson.

Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Nee, we hebben ons in het verleden wel ingeschreven maar hebben toen helaas de voorronde niet gehaald.

Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Ondanks dat we uit Heerlen komen en de Nieuwe Nor een geweldige zaal is, moeten we toch zeggen: Fenix (Poppodium Volt) in Sittard. We hebben er meerdere malen gespeeld; het contact met de organisatie is altijd super geweest en de ambiance van de zaal past heel goed bij onze muziek en de sfeer die we willen neerzetten. We hopen dan ook dat dit in Volt voortgezet gaat worden!
    
Waarom moeten uitgerekend júllie Nu Of Nooit 2014 winnen?
Door onze combinatie van muziekstijlen weten we mensen telkens weer te verrassen. Omdat we zowel stevige als vrolijke muziek maken is het altijd weer een feest in het publiek, onafhankelijk van de muzikale voorkeur van onze bezoekers en fans. Het zou hoe dan ook een grote eer zijn om praktisch in onze eigen achtertuin te mogen spelen op het oudste open air festival van de wereld! Als Nederlandse en vooral Limburgse band lukt het ons steeds beter om aan de rest van de wereld te laten zien wat er leeft in dit gebied.

Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 Limburg?
Ver wille ozze fans hieël erg bedanke veur d'r sjteun van de aafgelope joare. Zonger uch woare ver noeëts zoe wied gekomme! Hopelik komt ger allemaol noa os en alle angere geweldige bands kieke.
Bis gauw, en op zie Doggies: Howls!

Facebook pagina
Woonplaats: Heerlen en omstreken
Waar te zien?: vrijdag 14 februari, Nu Of Nooit voorronde 5 (Nieuwe Nor, Heerlen)