Nu of Nooit interview: Amish Winehouse

#NON14

Francis Pronk ,

Morgen is alweer de derde voorronde voor Nu of Nooit 2014. En overmorgen de vierde. 3voor12 limburg licht op regelmatige basis een act uit door middel van een interview. Vandaag een van de bands die voor zaterdag op het programma staan: Amish Winehouse!

Wat voor muziek maken jullie?
We maken muziek die het midden houdt tussen indiepop en folk. Het is muziek die een (licht)melancholische gemoedstoestand overbrengt en je een bepaalde sfeer intrekt. Als een warm bad. De nummers zijn (tot nu toe) voor het grootste deel opgebouwd rondom klassieke gitaar die wordt aangevuld met toetsen, een elektrische gitaar en (vaak) samenzang. We hebben bewust geen drummer omdat die voor ons gevoel bij de set die we nu spelen enkel zou bevestigen en benoemen wat er aan ritme en stuwing al aanwezig is en de nummers vormgeeft, af en toe niet al te nadrukkelijk maar ritme speelt naast de melodieën een belangrijke rol.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Voor mij (Martijn) zijn dat artiesten/bands als Mark Kozelek (Sun kil moon), Bonnie Prince Billy, Nick Drake, Modest mouse, The Cure. Ook Nederlandse acts als I Am Oak, Roosbeef en Het Gloren.
 
Hebben jullie eerder meegedaan aan Nu Of Nooit?
Nee.
 
Wat is jullie favoriete plek in Limburg om te spelen?
Voor mij is dat tot nu toe geweest 't oude Brandweer in de Capuceijnenstraat in Maastricht. We hebben daar twee jaar geleden met een inmiddels uit elkaar gevallen project(Legal fiction) opgetreden tijdens ''uit de keuken van SAM''. De grote ruimte beneden was toen heel mooi ingericht en het geluid erg goed. De sfeer was goed en de galm was weergaloos. Amish Winehouse in de huidige bezetting bestaat pas vanaf mei 2013 dus we zouden op nog wat plekken moeten spelen om daar een conclusie over te kunnen trekken.

Waarom moeten uitgerekend jullie Nu Of Nooit 2014 winnen?
We doen geloof ik meer mee voor onszelf en om te kijken hoe we binnen de context van een evenement als Nu Of Nooit passen/functioneren als band. We hebben nu een degelijke set nummers die we steeds overtuigender en zelfverzekerder kunnen brengen. De urgentie om op pinkpop te spelen is er niet. Niet vanuit desinteresse maar meer vanuit het idee van ''we zien het wel''. We kunnen ons er op dit moment weinig bij voorstellen, maar het zou een grote blijk van waardering en tevens motivator/kers op de taart zijn. Maar mocht het zo ver komen zien we dat dan wel weer.
 
Willen jullie nog iets kwijt aan de lezers van 3voor12 limburg?
Dikke poen

Facebook pagina
Woonplaats: Maastricht
Waar te zien?: zaterdag 8 februari, Nu Of Nooit voorronde 4 (Muziekgieterij, Maastricht)