Zomerparkfeest dag 2

Kensington, Larry and His Flask en vele anderen

Angelique Leurs ,

De tweede dag van Zomerparkfeest Venlo breekt aan. 3voor12 limburg fotografeert. Tamilkrest, Sons of Kemet, Random Precision, Quintron & Miss Pussycat, Bluegrass Boogie Men. En 3voor12 limburg schrijft. Larry and His Flask, Kensington. Neemt het tot u, dit alles in dit artikel. We beginnen met Audio Pilots.

Omdat de geplande band op het HP niet door kon gaan, mocht de Venloose band Audio Pilots de vrijdagdagavond openen, en nog wel op het HP! De eerste tonen klonken zeer veelbelovend, lekkere onvervalste rock. Ok, het was niet echt vernieuwend te noemen, maar het klonk allemaal niet verkeerd en omdat de invloeden uit andere rockbands duidelijk te herkennen zijn, lag het ook meteen lekker in het gehoor. Maar nu heb ik het over hun rocknummers, bij de wat langzamere nummers, die waarschijnlijk duister en Muse-achtig bedoeld waren, haakte ik toch echt af. Het was het gewoon net niet. Ook mag er nog wel een beetje aan hun podium act gewerkt worden, al maakte hun blijdschap om op het hoofdpodium voor eigen publiek te mogen spelen veel goed!

Daarna bij toeval in de circustent bij Larry and his Flask terecht gekomen. Ik zou een heleboel willen zeggen over deze 5 heren uit Oregon, maar woorden schieten te kort... Wat voor muziek ze maken? Geen idee. Ik heb alleen met open mond en veel plezier staan kijken. Laat ik het eens samenvatten: Muppetshow, hillbilly's on speed, spektakel, knettergek!! En dat dekt de lading nog niet eens voor de helft. Er stonden een paar mannen helemaal los te gaan op hun instrumenten, waarbij vooral de bassist zijn contrabas niet spaarde. Het was een en al energie, en de muziek... totaal ondergeschikt. Gaat dat zien, garantie voor goeie zin!

De grote publiekstrekker van de vrijdagavond, en waarschijnlijk van de gehele Zomerparkfeesten: Kensington! Ik kan nu heel zuur gaan vertellen dat ze op routine vaarden, dat hun nummers allemaal best wel op elkaar lijken, maar dat zou azijnpissen zijn... ze waren gewoon steengoed. Ze laten zien waarom ze op dit moment een van de beste rockbands van Nederland zijn. Ze speelden met hun eigen sound moeiteloos een compleet natgeregend publiek, dat tot aan hun enkels in de modder stond, helemaal plat. Alle nummers werden luidkeels meegezongen, natuurlijk hun hits, maar ook werk van hun nieuwe cd, die net pas uit is. De mannen zetten een degelijke show neer, publiekstrekker-waardig!