Sluiting Landgraafse Oefenbunker voorlopig van de baan Sluiting Landgraafse Oefenbunker voorlopig van de baan

Directe omgeving en politici betuigen steun

, Ben Stam

Sluiting Landgraafse Oefenbunker voorlopig van de baan

Directe omgeving en politici betuigen steun

Ben Stam ,

De dreigende sluiting van De Oefenbunker in Landgraaf is voorlopig van de baan. Het bezuinigingsvoorstel werd afgewezen tijdens de commissievergadering van de gemeente, dinsdagavond 21 mei. Is het gevaar nu geweken? We vragen het Joery Wilbers, die als directeur van de Nieuwe Nor in Heerlen nauw betrokken is bij het poppodium en repetitiegebouw.

"Je weet het met de politiek natuurlijk nooit, maar het gaat in dit geval om een bedrag van € 30.000,- en op de gemeentebegroting is dat natuurlijk niet zoveel. De vraag rijst dan: 'wat vinden we met zijn allen belangrijk?'. Daarom was het erg prettig dat er zoveel steun kwam van de publieke tribune. Wanneer je kijkt naar hoeveel mensen gebruik maken van de Oefenbunker, dan staat dat bedrag behoorlijk in verhouding. Dan zou het raar zijn om het daarop te laten stranden. We zijn dan ook heel blij met de brede steun vanuit Parkstad en de directe omgeving. Het is nu aan de politiek."

Wilbers is tevreden met de toespraak tijdens de vergadering van Andreas Philipp, bestuurslid van de Oefenbunker. "Hij heeft de brede maatschappelijke functie van de Oefenbunker uitstekend onderstreept. Hij sprak niet alleen over de muzikanten die er gebruik van maken, maar ook over de muzieklessen die er gegeven worden en de rol die het poppodium heeft voor vrijwilligers, die zo weer in een werkritme kunnen komen. De Oefenbunker is de belangrijke eerste schakel in de keten die eindigt bij Pinkpop. Het zou zonde zijn als die basis onder vuur komt te liggen. Dat verhaal kwam goed over."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg