Oefenbunker Landgraaf op de tocht Oefenbunker Landgraaf op de tocht

Facebookactie gestart voor behoud podium

, Ben Stam en Ruud Everaerts

Oefenbunker Landgraaf op de tocht

Facebookactie gestart voor behoud podium

Ben Stam en Ruud Everaerts ,

Vanavond, 21 mei 2013, vindt er een belangrijke raadsvergadering plaats in Landgraaf. Een van de onderwerpen is de toekomst van de Oefenbunker. De gemeente moet bezuinigen, en een van de plannen is de subsidie voor de Oefenbunker stop te zetten.

In de gemeente leven plannen voor privatisering van het poppodium. Het poppodium wijst op de problemen die het daarbij voorziet. Volgens de organisatie zouden tientallen bands op straat komen te staan als de gemeente de plannen doorzet. Het poppodium vervult momenteel een belangrijke rol als repetitieruimte voor beginnende bands, en vraagt zich af of het die rol kan blijven vervullen als de subsidie stopt, en er ingezet wordt op privatiseren.

3VOOR12/Limburg sprak met Harry Leunessen, wethouder van cultuur in Landgraaf. Hij vertelde dat het vanavond gaat om een voorstel met een groot pakket aan pijnlijke bezuinigingsmaatregelen, het Beleids Alternatieven Plan. De sluiting van De Oefenbunker is er één van. De bezuinigingen zijn nodig om de begroting sluitend te krijgen voor de komende jaren. "Vanavond is zeker een belangrijke stap in het proces. Raadsleden kunnen instemmen met het plan, maar ze kunnen het plan ook gedeeltelijk of geheel afwijzen. Dan moet de commissie een nieuw plan maken, waarin opnieuw bekeken wordt waar geld vandaan kan komen en waar gesneden moet worden. Maar dat er bezuinigd moet worden, dat staat vast. En dat gaat altijd wel ergens pijn doen."

Oefenbunker Landgraaf heeft inmiddels op haar Facebookpagina om steun gevraagd van muziekminnend Limburg. De organisatie nodigt iedereen die wil steunen uit om plaats te nemen op de publieke tribune van de Raadszaal. In vijf minuten mag het bestuur tijdens de vergadering uitleggen waarom privatiseren een slecht idee is, en die woorden krijgen extra kracht als veel mensen door hun aanwezigheid laten zien dat ze het hier mee eens zijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg