Lesoir terug naar China Lesoir terug naar China

Verslag van hun Oosterse avonturen - deel 3

, tekst: Lesoir, foto's: Harry Heuts

Lesoir terug naar China

Verslag van hun Oosterse avonturen - deel 3

tekst: Lesoir, foto's: Harry Heuts ,

Nog geen half jaar na hun vorige avontuur is Lesoir weer terug in China voor een nieuwe tour. 3voor12 limburg's mailbox wordt de komende weken gevoed met avonturen en foto's. Deel 3 van hun oriëntaalse avontuur.

Maandag 06/05/2013
Dag 11: Jägerbombs

Vandaag vertrekken we richting Suzhou, een beroemde toeristische stad, nèt naast Shanghai. We hebben vandaag een dag vrij, en moeten hoognodig wasjes draaien. 's Avonds worden we ontvangen door de bareigenaar van de venue waar we morgen spelen en samen duiken we weer een eettent in waar de normale toerist keihard aan voorbij loopt. Het eten is heerlijk, Suzhou heeft veel specialiteiten en we likken onze met sojasaus doordrenkte vingers vaak af.
Na het eten worden we naar de venue gebracht en daar gaat de party loos. De alcohol is hier retegoedkoop en we hebben maar 1 doel vanavond: de fles Jägermeister legen die achter de bar staat.

Dinsdag 07/05/2013
Dag 12: Do the wave!

Vandaag is het weer tijd om acte de présence te geven. Overdag hangen we de toerist uit in dit sfeervolle stadje en wagen Eleën en Dachuan zich zelfs aan de lokale lekkernij: kippenpoten. En dan écht de poot, niet het been zoals wij dat kennen, jammie!! 's Avonds beklimmen we het hele hoge podium, en de zaal is lekker gevuld. Gisteren was een stevige avond, maar na de eerste tonen is het laatste beetje alcohol er uitgezweet en gaan we weer loos als een olifant in een porseleinen kast. "Suzhou! do the wave!"

Woensdag 08/05/2013
Dag 13: Shanghai

We vertrekken vandaag in de stromende regen richting Shanghai. Het weer is lekker Hollands hier, wat voor een dagje eigenlijk ook niet zo verkeerd is. Het hotel heeft 3 taxi's besteld maar bij het inladen is hectiek alom. Eenmaal vertrokken draait een van de taxi's om; we zijn een deel van de backline vergeten... dit moest eens een keer gebeuren. Gelukkig is het station vandaag niet zo ver. Uiteindelijk komt alles goed, China is echt super land, als je een pakje sigaretten in de lobby laat liggen en je komt 3 uur later terug, dan ligt het er nog steeds. 2 Uur later komen we in Shanghai aan. Het hotel is een tikkie smerig, maar ligt wel op loopafstand van de venue van vanavond: YuYinTang.
Tijdens de vorige tour hebben we hier ook gespeeld, en hoewel het podium niet groot is, is de crew erg professioneel en komen er altijd veel mensen op af.
We spelen een gedegen show, en we hebben de aandacht van het publiek goed te pakken.

Donderdag 09/05/2013
Dag 14: To pool or not to pool

We spelen vandaag in Hangzhou, in Club 9. Ook hier hebben we weer een hotel om de hoek (dat wordt kruipend naar huis!!). Na onze spullen gedropt te hebben in de hotelkamer gaan we even de venue uitchecken. Het is een grote club met een poolhal eraan vast. Vandaag pakken we uit met een '10-dish menu' met lokale lekkernijen, en na de maar niet magerder wordende buikjes weer gevuld te hebben, gaan we terug naar het hotel om ons voor te bereiden op de show van vanavond. De opkomst is vandaag wat minder, maar de cd's vliegen weer de deur uit. "Volgende keer moeten we hier op een vrijdag spelen, verkoopt steevast uit" zegt de bareigenaar.
 

Vrijdag 10/05/2013
Dag 15: Shitty Phone

Vandaag spelen we in de stad van de rijstwijn: Shaoxing. Vorige tour was dit een legendarische avond, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.
Deze keer slapen we in een echte "poef". Foute verlichting, hartjes, kaartjes en kreungeluiden in een super chique aangekleed en ingericht hotel.
Na 2 uren rusten vertrekken we richting de venue. Bij binnenkomst staat er een verrassing op ons te wachten. Het podium is weg: ieder bandlid staat op een apart metalen podiumdeel (Denk aan Lady Gaga, Rammstein). De soundcheck is problematisch, maar na bemoeienis van Dachuan hebben we wederom de muur van geluid weten op te trekken.
Openbare toiletten zijn China heel vaak hurktoiletten. Ingo vertrekt vlak voor de show met een baksteen in zijn buik - die er dringend uit moet - en na een aantal minuten komt hij helemaal verbouwereerd terug. Eindelijk goed naar de wc kunnen gaan, de boodschap kunnen doen en dan….PLONS….Shitty Phone. Oeps!
De show is te gek, en ondanks de rare podiumconstructie gaat alles soepel.
De baas van de venue is in de tussentijd ook gearriveerd met zijn entourage van bloedmooie vrouwen. Na de show moeten we met hem kreeft eten en rijstwijn drinken tot het punt van zwarte gaten.

Zaterdag 11/05/2013
Dag 16: De kater komt altijd later

Vandaag is het zwaar. Geen katers maar kraters. De treinreis is warm, zweterig en benauwd. Alcohol komt uit iedere porie naar buiten. Na 30 minuten komen we aan in Ningbo, waar we 2 dagen zullen verblijven. De 1e venue ligt weer 100 meter van het hotel en na een goede KFC burger is iedereen weer fully recovered. We spelen vanavond in een zaal die door de week als danszaal wordt gebruikt. Echt een "American Highschool" balzaal met overal spiegels. Het is ontzettend druk en na de show/cd verkoop/signeer & fotosessie, gaat het die-hard gedeelte van de band nog even door met party machen. Het is 'Nurse Celebration Day' in China, een nationale holiday waar de Chinezen graag een feestje voor plannen. Dresscode is vanzelfsprekend 'Nurse' en shots worden vanavond in een spuit geserveerd. De clubeigenaar 'Panda' is fan van onze muziek en laat ons weten dat hij graag met ons wil feesten. We mogen alles bestellen en krijgen een VIP behandeling. Na wat dansjes en drankjes belanden we vroeg in de ochtend in ons bed. Lesoir out.
 

Zondag 12/05/2013
Dag 17: NIngbo pt. 2

Vandaag hebben we nog een show in Ningbo. Er ligt eindelijk een Starbucks in de buurt en daar maken we gretig gebruik van. Een fatsoenlijke kop koffie is in China maar moeilijk te vinden (en anders wel vreselijk duur). We ontbijten bij de Starbucks en treffen ons daarna met Panda, de eigenaar van de club van gisteren. Hij zal ons vandaag begeleiden naar de club, die aan de andere kant van de stad ligt. Hoewel het een kleine stad is, duurt het toch nog een klein uur met de taxi om naar de andere kant van de stad te komen. Bij aankomst blijkt dat het de eerste keer is dat er een band gehost wordt in de bar en buiten een drumstel en PA staat er geen backline. We overleggen wat en na wat heen en weer gebel wordt er binnen een paar uur een backline geregeld. Ondertussen worden we door de bareigenaar in de watten gelegd. Hij is een zakenman en heeft een club en theehuis laten bouwen om zijn lunchpauzes en weekenden in door te brengen. We krijgen lekkere thee, bestellen een flinke steak uit zijn restaurant en genieten nog even van de lounge. Na een aantal uur wordt de backline afgeleverd en kunnen we beginnen met onze soundcheck. Omdat het de 'grand opening' van zijn club is, is er voor vuurwerk (nou ja, vuurwerkjes) en een bubbelmachine gezorgd. Een beetje cheesy is het wel, maar we vermaken er ons voor de show prima mee. Het ontstekingsmechanisme van het vuurwerk bestaat namelijk uit ijzerdraad en een batterij en we vermaken ons dan ook kostelijk met de capriolen die de Chinezen uithalen om het vuurwerk aan de praat te krijgen.

Omstreeks 21:30 tikken we af en beginnen we aan onze set. Hoewel het vanavond een zitpubliek betreft (waren we voor gewaarschuwd) gaat het publiek vanaf het eerste nummer helemaal los. Ze klappen, schreeuwen en drinken er op los. Na onze set verkopen we een stortlading CD's en worden er weer volop foto's gemaakt en handtekeningen uitgedeeld. Wederom worden we door de baas goed opgevangen maar omdat we nog een uur terug moeten rijden naar het hotel besluiten we wijselijk de taxi te nemen en daar het feestje voort te zetten. We bestellen nog wat eten bij een straatbarbecue en halen nog volop bier. Het feestje zou nog tot 7 uur in de ochtend duren en na veel bier belanden we allemaal weer terug in ons hotel. Morgen de nachttrein naar Changsha, een avontuur op zich. Wordt vervolgd!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg