Preview Nu Of Nooit voorronde 4

Muziekgieterij, Maastricht

Bas Stienen ,

Op een geheel nieuwe lokatie in Maastricht zullen komende zaterdag in de Muziekgieterij wederom vijf bands strijden naar eeuwige roem, door mee te dingen naar een finale plaats op Nu of Nooit. Uiteindelijk is het doel natuurlijk de droom over een optreden op Pinkpop te verwezenlijken, echter een fantastisch optreden tijdens deze vierde voorronde is een noodzakelijke eerste stap. Wij kijken vooruit en stellen voor...

Band:
Jamestown
 
Genre:
Melodische Punkrock

Locatie:
Heerlen
 
Inspiratie:
The Bouncing Souls, New Found Glory, Four Year Strong, NoFx, Exit 31, Brad Paisley, Peter Pan Speedrock, A Day to Remember, Ignite en Rise Against
 
Bio:
Een soap vol bezettingswisselingen heeft Jamestown in de beginjaren een tijdlang in de greep gehad, maar intussen is de band op volle oorlogssterkte. Jamestown heeft in juli 2012 hun eerste EP “Trustice” gereleased. De mannen bivakkeerden voor de opname van deze EP een week lang in punkbolwerk “de Plu”, in het hart van Heerlen. Dit allemaal om de kosten te drukken en de EP gratis aan te kunnen bieden. Desondanks is de dienstdoende producer van de EP iemand van allure. Niemand minder dan Tommie Bonajo werd bereid gevonden om de productie te doen. Tommie Bonajo heeft intussen een fantastische staat van dienst (hij produceerde werk van oa. Blind Sight, Dead Man’s Curse, All heads rise, Vortex Surfer, Circle of Silence, Progress, Unchained Breating en veel meer). 
 

Band:
A Jupiter Hymn

Genre:
Rock / Post-Hardcore
 
Locatie:
Maastricht / Sittard
 
Inspiratie:
Underoath, It Prevails
 
Bio:
De Maastrichts/Sittardse band A Jupiter Hymn speelt sinds december 2009 live en heeft zich weten neer te zetten als een sterke publiekstrekker in de hardere genres in Limburg. Al na de eerste vijf optredens werd in februari 2010 in de Muziekgieterij in Maastricht de jaarlijkse Battle of the Bands gewonnen, waarbij werd opgemerkt dat de band vooral profiteert van de hoeveelheid energie die op het podium wordt geproduceerd. Enkele maanden later stonden de drie tracks van het eerste bescheiden wapenfeit, een demo getiteld ‘2010’, op het internet. De demo kreeg later dat jaar een positieve review door Roar E-zine.
 
Door de grote variatie aan muzikale invloeden en artistieke ideeën die het fundament van de band vormen kan de muziek van A Jupiter Hymn worden ervaren als zwaar, maar gevoelig, als progressief maar catchy en de band wil deze kwaliteiten graag blijven onderhouden. Hoewel veel mensen uit het publiek van de band hebben aangegeven dat ze geen idee hebben in welk genre ze de muziek eigenlijk kunnen plaatsen, is de band echter al vergeleken met bekendere bands uit een duidelijkere muzikale hoek, zoals Thrice, Alexisonfire, Underoath en Norma Jean. 
 
In 2012 kwam de langverwachte tweede EP van de band uit met vier songs en is A Jupiter Hymn klaar om in 2013 ook buiten Limburg flink aan de weg te gaan timmeren.
 
Website

Band:
Rebzjie 

Genre:
Maastrichtse dialectpopmuziek met rap
 
Locatie:
Maastricht
 
Bio:
De Limburgse dialectgroep Rebzjie zag het levenslicht in januari 2006, toen producer / beatcreator Bart Rikers, dialectrapper Jules Koch en gitarist Danny Brands de handen ineen sloegen om de muziekwereld te verrijken met een volledig nieuwe impuls. Er werd gesleuteld aan eigen materiaal, waarbij een maatschappijkritische blik niet onopgemerkt blijft. Toen tweede dialectrapper Roel Peijs zich in een later stadium bij de band voegde, was de oorspronkelijke bezetting compleet. De bandnaam, een verwijzing naar het woord “rotzooi” in het Maastrichtse dialect, doet anders vermoeden dan hetgeen waar de band voor staat. De songs, een mix van rap en popmuziek met rockinvloeden, typeren zich namelijk als radiovriendelijk maar bevatten ook elk een eigen boodschap.
 
Om de bezetting te voorzien van een nieuwe muzikale impuls heeft Rebzjie na het uitbrengen van hun tweede album nieuwe muzikanten aangetrokken in de persoon van bassist Norbert Traut (Resisbent) en drummer Marcel Oppermann (ex-Concubine). De frisse, nieuwe sound van Rebzjie is nog steeds te typeren als dialectpopmuziek met rap. De eerste single in nieuwe bezetting verschijnt in mei van 2012 en heet 'Diech'. De opvolger “Rammel met die batse” verschijnt niet lang daarna. 
 
Nice To Know:
In september 2012 wonnen de heren de Jo Erens Pries 2012 (voorheen Pries van 't Limburgs Leed). Ook stond Rebzjie al eerder op een Nu of Nooit podium, en wel in 2010. Toen is de band helaas niet doorgedrongen tot de finale. Marcel Oppermann op drums en percussie heeft echter met de band Concubine wel deze Limburgsche bandcontest gewonnen. Wellicht een ervaring die dit jaar kan helpen.
Toekomstmuziek: De band hoopt begin 2013 na 'Mèt Mestreechter Complemint' en 'Lankzaam Kump Later' hun derde langspeler 'Sjeepsrech' uit te brengen!
 
Website:

Band:
Champagne Crash

Genre:
Alternative Rock
 
Locatie:
Maastricht
 
Inspiratie:
Millionaire, Sweethead, PJ Harvey
 
Bio:
Champagne Crash is een Belgisch-Nederlandse alternatieve rockband met als thuisbasis Maastricht. De band bestaat sinds maart 2012. De band bestaat uit Aonsjail Bartels (zang), Paul Janssen (bas), Pieter Hauben (drums) en Johan de Niet (gitaar). In deze bezetting is hard gewerkt aan een eigen geluid wat geresulteerd heeft in het uitbrengen van een eerste EP 'Champagne Crash' in oktober 2012. Op deze EP staan drie nummers die een goede vertegenwoordiging zijn van het repertoire van de band: meeslepend, stevig maar met een gevoelig randje. De band was reeds te horen op Pinguin Radio in de 2 Minuten Show met Bazz, wel bekend als presentator van Nu Of Nooit. 
 
Nice To Know:
Om haar geluid nog verder te verbreden zou Champagne Crash graag nog een experimentele toetsenist aan haar line-up toevoegen.
 
Toekomstmuziek:
Champagne Crash zal in 2013 veelvuldig op de podia te zien zijn, in het najaar van 2013 hoopt het haar eerste album uit te brengen

Website:

Band: 
A Nameless Band Called Funk

Genre:
Funkrock met pop en hip-hop

Locatie:
Maastricht, Utrecht en Amsterdam
 
Inspiratie:
G. Love; Urban Dance Squad; Hendrix
 
Bio:
A Nameless Band Called Funk is een vierkoppige band uit Maastricht, opgericht in 2009. De band begon als vriendengroep op de middelbare school en is uitgegroeid tot een hechte, ambitieuze band die een eigenzinnige mix creëert van hiphop, rock, pop en funk. Het publiek wordt opgezweept door frontman Luc Dielemans terwijl de rest van de band een stevig en eigen geluid de zaal in knalt. Hoewel de energieke, knallende act van de band juist als haar kracht gezien wordt, heeft de band ook een nieuwe sound ontwikkeld die meer relaxed en dynamisch is. ANBCF deed eerder al eens mee tijdens Nu of Nooit 2011.

Nice To Know:
In 2011 werd de eerste EP opgenomen en is A Nameless Band Called Funk op tour naar Engeland geweest. Sinds de zomer hebben ze zich teruggetrokken in het repetitiehok om een nieuwe stijl te ontwikkelen. 
 
Toekomstmuziek:
A Nameless Band Called Funk heeft het oog op het opnemen van een eerste album.
 
Website: