Preview Nu Of Nooit voorronde 3

Nieuwe Nor, Heerlen

Bas Stienen ,

Nu of Nooit, de belangrijkste bandwedstrijd van Limburg, is komend weekend aan zijn derde voorronde toe. Wie dringt er door in de finale en wie sleept die felbegeerde toevoeging aan de line-up van Pinkpop festival in de wacht? Hier een vooruitblik op de bands die komend weekend een gooi naar eeuwige roem doen.

Band:
Junkestra 

Genre:
Sweaty-Groovin'-Funkalicious-Hip-To-The-Hop-Jazziness 

Inspiratie:
Jamiroquai, Basement Jaxx, Groove Armada en Quantic Soul Orchestra 

Lokatie:
Maastricht

Bio:

Na een korte periode als coverband door het leven te zijn gegaan, begint de band in 2010 met het schrijven van eigen nummers. Na een wisseling in bezetting in het voorjaar van 2011 gaat de band meer optreden en speelt onder andere tijdens ‘M2LIVE’, ‘Omdat Het Kan’ en ‘Festival d-VERS’. Ook duikt de band in 2012 de studio in om een drietal nummers op te nemen.  De bandnaam Junkestra is een samentrekking van de woorden ‘junk’ en ‘orchestra’. ‘Junk’ omdat hun stijl niet puur funk is, maar een mengelmoes van verschillende stijlen. ‘Orchestra’ omdat er een trombonist meespeelt en het simpelweg zo funkier klinkt. Het gezelschap speelt een mix van verschillende muziekstijlen. Van dansbare beats tot vette funk, van sweaty grooves tot catchy junk. Dit alles om zoals de band zelf zegt: ’een feestje te bouwen!’ Dus, trek je dansschoenen aan en maak kennis met Junkestra’s sweaty-groovin’-funkalicious-hip-to-the-hop-jazziness! 

Toekomstmuziek:
Op de dag van de derde voorronde, beleeft Junkestra de digitale release van hun EP ’The Soul Food Association’, die in september 2012 gereleased werd. Vanaf vrijdag 25 januari is de EP te vinden op iTunes, Spotify en Deezer. 
Ook zal het nummer ’Gonna Make You Mine (Tonight) ’ binnenkort te horen zijn in de Nederlandse comedy 'Valentino' (met Najib Amhali). Vanaf 21 maart knalt het nummer door de speakers van een bioscoop bij jou in de buurt!

Band:
Moser 

Genre:

Post-Grunge / Stonerrock

Inspiratie:
Foo Fighters, Nirvana, Triggerfinger, Kyuss, Band of Skulls 

Locatie:
Maastricht / Sittard

Bio:
Moser is een post-grunge/stonerrock band, ontstaan uit de resten van de bands Grand Theft Apple en Envasadora. De eigenwijze klanken die deze band voortbrengt denderen door je lichaam en brengen je ledematen in spastische extase. In geheel eigen stijl worden onderwerpen als dubieuze vriendschappen, foute dansmariekes en het spitsenprobleem aan de man gebracht. Kortom een band die je beleefd moet hebben om nog enig bestaansrecht in deze maatschappij te kunnen afdwingen. 

Nice to know:
Moser trekt zich iedere winter traditiegetrouw een weekend terug in haar buitenverblijf/studio in de Ardennen. Tijdens deze ’Ardennen sessions’ wordt er, naast de inmiddels befaamde winter-BBQ, nieuwe inspiratie opgedaan en driftig vastgelegd op opnames. Vorig jaar resulteerde dit in Mosers naamloze debuut-EP; tijdens de 2013-editie is de nieuwe single ’Wake Up’ opgenomen!

Band:
Synthetica 

Genre:
Electro / Industrial / New Wave 

Inspiratie:
Synthetica creëert muziek die geïnspireerd wordt door gebeurtenissen die gerelateerd zijn aan het einde der tijd. Daarnaast luistert en haalt de band inspiratie uit illustere bands als Hocico, Tactical Sekt, Covenant, Suicide Commando, Project Pitchfork Official en [:SITD:] 

Locatie:
Geleen 

Bio:
Initieel begonnen als side-project van electro wave act Nafta-2, wordt eind 2010 Synthetica opgericht. Beïnvloed door donkere ambient, electro en dance, worden de eerste nummers en bijbehorende visuals geproduceerd.
Centraal in deze nummers staat het einde der tijden in al zijn vormen. Bijbelse referenties, voorspellingen en wetenschappelijke bewijzen worden bestudeerd en conclusies worden getrokken, uiteindelijk leidend tot een reeks van soundtracks behorende tot verschillende scenario’s voor het einde der tijden. Dit resultaat wordt begin 2012 uitgebracht onder de voorspelbare titel ’The End Of It All’. De plaat is donker, heavy, bombastisch en vooral onvermijdelijk. Dus ben voorbereid...

Band:
The Gobeat 

Genre:

Synth-Pop / New Wave 

Inspiratie:
De onomkeerbaarheid van het ouder worden 

Locatie:
Maastricht 

Bio:
The Gobeat is een vijfkoppige band uit Maastricht, opgericht begin 2011. Sommige luisteraars beschrijven hun muziek als pakkende synth-pop; anderen menen een jaren '80 new wave invloed te horen. Geloof of oordeel wat je wilt, maar één ding is zeker: ze zijn de nieuwe romantici. Want de muziek wordt gedreven door dezelfde emotie die ons beweegt om het nieuwste, het laatste, en het beste te kopen, namelijk een gevoel van wanhoop over de onomkeerbaarheid van het ouder worden. Het resultaat: stuwende tracks met knetter strakke drums, klik-klak machientjes, flashy synths, bijtende gitaar riffs en songteksten die je doen geloven dat de wereld best wel prima is.  
Met de geboorte van hun website wordt de release van hun eerste full length album aangekondigd. Na jaren van optreden voor gratis drank en slechte geluidsinstallaties wordt een hutje in de Belgische bossen gehuurd, om hier hun beste nummers op te nemen. Daar worden hun ’nightly howling’ in één take vastgelegd om het bijbehorende live gevoel te behouden voor het album. Meer gepolijste elementen worden later in de studio toegevoegd, met als resultaat hun eerste album Starter.

Band:
Algorythm 

Genre:
Progressieve metal 

Inspiratie:

Alter Bridge, Black Label Society en Opeth 

Locatie:

Sittard/Heerlen


Bio:
De band vindt haar oorsprong in augustus 2008. De leden spelen al een tijd samen en hebben in het verleden al op verschillende plaatsen gespeeld zowel nationaal als internationaal. Diversiteit kenmerkt hen, alsmede energie, passie en overdrachtsvermogen. Algorythm is een progressieve metalrock band die vertelt over liefde, haat, paradoxen, maatschappelijke slavernij en alle illusies die hiermee gepaard gaan. Met heerlijk stevige zanglijnen, harde gitaarpartijen afgewisseld met akoestische invloeden en een groove die je niet snel zal vergeten, neemt Algorythm je mee in hun verhaal over suggestieve en subjectieve werkelijkheden. 
De discography van de heren bestaat uit een drietal albums, een live registratie (2010), een full length album Stories (2011) en een extended play (EP) genaamd How Do You Tell (2012).  Als klapper op de vuurpijl heeft Algorythm in november 2012 de hele maand op VPRO’s 3voor12 gestaan als Hollandse Nieuwe. 

Toekomstmuziek:
Begin 2013 releasen zij hun tweede clip behorende tot de single ’Not the only one’.  Ook zijn zij nog niet af van hun schrijflust en zijn zij hard bezig aan hun derde full length album, welk in 2014 een feit moet worden om hun vijfjarig jubileum te bezegelen.