Preview Nu Of Nooit voorronde 2

Poppodium Fenix, Sittard

Geert Smeets ,

Nu of Nooit, de belangrijkste bandwedstrijd van Limburg, is vandaag aan zijn tweede ronde toe. Wie dringt er door in de finale en wie sleept die felbegeerde toevoeging aan de line-up van Pinkpop festival in de wacht? Hier een vooruitblik op de bands die vandaag van de partij zijn.

Band:
SonA 

Genre:
Cross-over / rock-electric 

Inspiratie:
Progressieve pop/rock, dance, electro, close-harmony en klassieke muziek

Locatie: Sittard 

Bio:

SonA ontstond in 2008 met muzikanten uit diverse bands. De stijl van de band beperkte zich aanvankelijk tot een soort akoestische rockmuziek. De band zocht echter steeds meer het experiment om tot een nieuw geluid te komen. En dat is gelukt! Momenteel horen we vijf verschillende muzikanten die hun muzikale achtergrond versmelten tot één unieke sound, die ze zelf omschrijven als ‘klassieke close harmony electro pop rock dance onder een lekker bombastische sausje'.

Nice To Know:
SonA doet voor de derde keer mee aan de voorrondes. In 2011 en 2012 stond de band in de finale.

(Toekomst)muziek:
SonA werkt het het afgelopen jaar aan het eerste full-length album dat na de winter zal uitkomen. Meer info

Band:
River of Brakelights 

Genre:
Rock / Alternative

Inspiratie:
Foo Fighters, Dizzy Mizz Lizzy, Porcupine Tree, Alter Bridge, Black Stone Cherry 

Locatie:
Sittard 

Bio:
Vijf verschillende personen, vijf verschillende muzikale achtergronden. Samen vormen ze River of Brakelights. Eigenzinnige gitaarrock vol melodie, spanning en dynamiek. “In de context van de moderne wereld die aan iedereen voorbij raast, zijn wij juist op zoek naar passie en creativiteit” zegt de band. “Dit doen we aan de hand van een medium dat anno 2012 is verworden tot een wegwerp-artikel: Muziek”  Met een frisse sound en doordachte vocale harmonieën staat dit vijftal garant voor een verrassende muzikale twist. Verwacht de ballen van Alter Bridge , het hart van Foo Fighters en de brains van Porcupine Tree. 

Nice To Know:
Zanger / frontman Rim Steijvers is ook bekend van Arkngthand, de metalband waarmee hij in 2009 in de voorronde van Nu Of Nooit speelde. 

(Toekomst)muziek:
Er wordt momenteel hard gewerkt aan de recordings voor het debuutalbum dat in de eerste helft van 2013 zal uitkomen. De hele productie wordt door de band zelf verzorgd in hun speciaal hiervoor gebouwde “top-secret-home-studio”. Tot die tijd kun je op de band's website een tweetal demo-tracks beluisteren.    

Band:
Bastardi Di Blues 

Genre:

Electro-rock-blues-jazz-hiphop-psychedelica

Inspiratie:
Jimi Hendrix 

Locatie:
Sittard/Maastricht 

Bio:
Hoewel de naam van de band misschien anders doet vermoeden, is Bastardi Di Blues geen bluesband. De Bastardi (opgericht in 2009) komen alle drie uit een andere ‘muzikale stal’. Zanger-gitarist Johan houdt van blues en ambient, Monique (zang-basgitaar-toetsen) heeft haar roots in de punkrock scene, terwijl drummer René Vlems liefhebber is van de genres jazz en fusion. Het eigen repertoire is dan ook een mengelmoes van stijlen en moeilijk onder één noemer te vangen. Bastardi Di Blues is een power trio in de beste rocktraditie, met scheurende gitaarsolo’s en pompende baspartijen op spitse ritmes en groovy samples. 

Nice to Know:
De eerste single Ghost Clinic (opgenomen na 5 bandrepetities) is in 2009 wereldwijd uitgebracht op het Fuzztones Tribute-album ‘Illegitimate Spawn volume II’ (Twist Records). Bastardi Di Blues is de enige Nederlandse band op dit dubbelalbum naast artiesten als Ian Astbury (The Cult), Doll Squad, Boss Martians, The Urges, e.a. Drummer René maakt alle videoclips voor de Bastardi. Deze worden ook vertoond tijdens concerten van de band. 

(Toekomst)muziek:
Bastardi Di Blues heeft opnamen gemaakt voor het eerste album. De songs moeten nog gemixt en gemastered worden. De band wil medio 2013 het album uitbrengen. Meer info.

Band:
Quramitry  

Genre:
‘Wereldmuziek’  

Inspiratie:
Tango, Balkan en Zuid-Afrikaanse muziek.  

Locatie:
Sittard  

Bio:
Niets is te gek in dit werelds klinkend mini-orkestje uit de westelijke mijnstreek. Enkele steekwoorden: ‘Circus’, ‘Tango’, ‘Balkan’, ‘Folk’, ‘Sprookjes’, ‘Latin’ en ‘Kleine Lieve Walsjes’. Met de klanken van bas, percussie, gitaar, accordeon, viool, zang, klarinet, trombone en (alt)fluit, probeert Quramitry onder leiding van Mark Courage verschillende facetten uit de historische erfenis van de muziek aan elkaar te verbinden. Een dynamische groep waarin plezier en uitbundige vrolijkheid makkelijk samenvallen met melancholie in de prachtige kleine verhaaltjes die in hun songs gegoten zijn.  

Nice To Know:

Sinds 1998 heeft Quramitry al een aantal bezettingen gekend. De filosofie van frontman-componist Quram is dat verschillende uitvoerenden het verschil kunnen maken. Zo blijft de muziek van Quramitry zich ontwikkelen. De liedjes van Quramitry worden door de verschillende bezettingen telkens opnieuw ontdekt en gearrangeerd.  

(Toekomst)muziek:
Drie jaar na het verschijnen van ‘Coffeecups and Fairytales’, komt de band met een nieuw album. De nieuwe cd getiteld "Circus Baroesjko" verschijnt 13 april en wordt gepresenteerd in Theater Landgraaf.  Meer info.

Band:
The Unofficials  

Genre:

Retrobluesrock/Rock  

Inspiratie:
Wolfmother, AC/DC en Deep Purple  

Locatie:
Geleen  

Bio:
The Unofficals is een jonge band met maar één missie: zoveel mogelijk spelen. De band begon als coveract maar timmert nu hard aan de weg om met eigen werk de energieke retrorock aan de man te brengen. Hoewel schatplichtig aan de seventies creëert The Unofficials een eigen sound in een dynamische liveshow, met in de hoofdrol een scheurend hammondorgel en pakkende gitaarriffs. In 2011 won de band podiumvrees en stond o.a. al op de planken met Bettie Serveert, GEM, The Selecter en The Crookes. Binnenkort staat de band in het voorprogramma van de legendarische band Focus.  

(Toekomst)muziek:
De band is bezig met het maken van de eerste EP die binnenkort aan gaat komen!
Meer info
.