Geslaagd avondje Sex 'N' Jazz in Roermond Geslaagd avondje Sex 'N' Jazz in Roermond

Gare Du Nord vult ECI met jazz, blues en soul

, Antoine Bongers

Geslaagd avondje Sex 'N' Jazz in Roermond

Gare Du Nord vult ECI met jazz, blues en soul

Antoine Bongers ,

Gare du Nord is een gevestigde naam in de Nederlandse muziekscéne. De band speelt misschien geen pure jazz van de bovenste plank, maar wel een toegankelijke variant met veel invloeden van andere genres. Dorona Alberti steelt de harten van het Roermondse publiek.

Roermond is een van de tientallen podia en theaters die Gare Du Nord de komende tijd gaat bezoeken. Oprichters Ferdy Lancee en Barend Fransen laten de live-optredens voorlopig aan zich voorbijgaan om zich zo meer te richten op het componeren/produceren van nieuw werk. Hun plek op het podium wordt ingenomen door Paul Ensink en Aron Raams. Stralend middelpunt is de immer vrolijke zangeres Dorona Alberti.
 
Met zes man in totaal verschijnt Gare Du Nord op het podium. Live komt de muziek van de band beter uit de verf dan op de plaat. De studio-opnames weten soms niet het niveau van frivole achtergrondmuziek te ontstijgen. Live is er gelukkig meer ruimte voor improvisatie en solo’s. Vooral de solo’s op saxofoon en gitaar zijn indrukwekkend. Onmisbaar is echter de charismatische Dorona, die de show compleet maakt met haar prettige stem en uitdagende houding. Onlangs bracht de band nog een live-album uit getiteld 'Lifesexy'.
 
Het (ietwat lawaaierige) publiek beloont de band met veel enthousiasme. Vooral nummers als Summertime en Disko-Tèk krijgen vanavond veel applaus. Gare Du Nord is wellicht geen jazz voor de fijnproever: geen onnavolgbare drumsolo’s in exotische maatsoorten. De band brengt een light-versie vermengd met andere genres als lounge, blues en soul. Dit verklaart waarschijnlijk wel waarom de ECI Cultuurfabriek nagenoeg uitverkocht is.
 

De tijd vliegt dan ook voorbij, hoewel de band ongeveer anderhalf uur speelt. (Een voorprogramma had overigens niet misstaan). Voor de band is het slechts één van de vele optredens deze maand. Voor het publiek is het desondanks een bijzondere avond. 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg