3voor12 limburg nieuwsflits 3voor12 limburg nieuwsflits

Nieuws over De Cultuurbarbaren, Bruis@TheDocks, Major Tom en Het VerZet

, Joséphine Kurvers

3voor12 limburg nieuwsflits

Nieuws over De Cultuurbarbaren, Bruis@TheDocks, Major Tom en Het VerZet

Joséphine Kurvers ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl.

De Cultuurbarbaren komt met debuutalbum ‘Habitat’

Collectief presenteert eerste album in Poppodium 013
Na een jaar werken is daar het langverwachte album van De Cultuurbarbaren. Een collectief bestaande uit twee DJ’s (Chiel Schütte en Jeroen Boom), VJ (Kimball Huwaë) en MC Mster (Koen Mijnster), alle vier afkomstig uit het Noord-Limburgse Venray. 

De afgelopen maanden werden via de kanalen van het collectief al enkele previews en snippets naar buiten gebracht en onlangs werd bekend gemaakt dat het eerste album Habitat gaat heten. Het album bevat totaal 11 tracks, waarvan 8 zelf geproduceerde tracks en drie extended mixes. Daarbij is de afgelopen maanden samengewerkt met verschillende artiesten. Zo werd er samengewerkt met rapper/producer Jack van de Zalm, gitarist Richenel Luydens en producers van The Checksums. Het lijkt er op dat we dus verschillende electronische stijlen kunnen verwachten. 

De Cultuurbarbaren presenteren het album aanstaande donderdag in poppodium 013 in Tilburg. Tevens staan Jack van de Zalm, Cursed P, Dandy J, Dead Celebrities en Schoolplein op het affiche van de releaseparty.

Het album wordt in eigen beheer uitgebracht en is onder andere gratis te verkrijgen via hun Facebook-pagina. Meer info: Facebook en hun website.

Muziekgieterij maakt nieuwe namen bekend Bruis@TheDocks

Op 8 en 9 maart viert De Muziekgieterij haar officiële opening op de nieuwe locatie in de Timmerfabriek met Bruis@theDocks

Tijdens dit tweedaags festival kan de bezoeker rekenen op een afwisselende en eigenwijze line-up. Aan het rijtje met reeds bevestigde namen, bestaande uit I Am Kloot, TOY, DeWolff, Mister and Mississippi, FIDLAR en The Van Jets worden Mozes and The Firstborn, Gallops, Wallace Vanborn, Sir Yes Sir, Dan San en BRNS toegevoegd. Binnenkort worden er nog meer namen bekend gemaakt.  

Check voor meer informatie over Bruis@TheDocks de website van De Muziekgieterij.

Jelle van Leeuwen stopt met Major Tom

Na lang wikken en wegen heeft zanger Jelle van Leeuwen besloten om Major Tom te verlaten. Dit vertrek betekent echter niet het einde van de band. Hoe de overige drie bandleden verder gaan weten ze nog niet precies, maar er wordt in ieder geval aan nieuw materiaal gewerkt. De reeds geplande shows van Major Tom gaan gewoon door, dus grijp je kans om de band nog in de originele formatie te zien spelen.

Mini-tour Het VerZet in Rusland

De gedeeltelijk Engels- maar voornamelijk Nederlandstalige Hiphop groep Het VerZet, zal van 5 februari tot en met 8 februari thuishaven Heerlen verruilen voor moedertje Rusland. Ze staan daar geboekt voor een mini-tour en zullen shows doen in Moskou en St. Petersburg. 

Hoewel Engels en vooral Nederlands nauwelijks gesproken wordt in Rusland, zijn de VerZetters er razend populair. Dit is met name te danken aan het in 2010 uitgebrachte Dakloos Cypher welke met 750.000 views een ware hit op YouTube was. Met de langverwachte debuut CD Greatest Shits (april 2012) onder de arm, gaan ze op veler verzoek van de Russische fans eindelijk naar Moskou en St. Petersburg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg