3voor12 limburg nieuwsflits 3voor12 limburg nieuwsflits

Bospop, Snortival, No Man's Valley, Zomerparkfeest, Nieuw poppodium Fenix

, Ruud Everaerts

3voor12 limburg nieuwsflits

Bospop, Snortival, No Man's Valley, Zomerparkfeest, Nieuw poppodium Fenix

Ruud Everaerts ,

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. Heb je zelf nieuws of tips uit de regio? Mail het naar info@3voor12limburg.nl.

Bospop terug naar Boshoven
Muziekfestival Bospop in Weert keert terug naar de oude locatie. Drie jaar heeft het festival plaatsgevonden op het grotere evenemententerrein aan de Eindhovenseweg, maar dit jaar vindt het festival weer plaats op de oude stek: in sportpark Boshoven. Gemeente Weert heeft hier toestemming voor gegeven. Dit jaar vindt het festival plaats op 13 en 14 juli. Meer informatie: http://www.festivalinfo.nl/news/24145/Bospop_terug_naar_oude_locatie/

Snortival
Op zaterdag 26 januari 2013 vindt het zogeheten Snortival plaats in Sittard. Omschreven als een "new indoor mini festipartyravepit met meerdere stijlen over gehele dag/avond". Entree: 6 euro. Maar met een snor (een echte of een valse) kom je al voor 5 euro binnen. Op het programma staan: Bear, Red Ribbon Army, Synthetica, One Wonders, As Heavens Collide, Divided Image, Glasses & Mustaches, Dj Vault13 / Zlo-tek AVSystem en The Darkest Red. Meer informatie: https://www.facebook.com/events/220354331428286/?ref=nf 

No Man's Valley uit Horst naar Paradiso
De band No Man's Valley uit Horst is winnaar geworden van de 2 minutenshow op Pinguin Radio. Ze mogen daarom 20 januari het 30x20 minuten festival afsluiten in de hoofdzaal van Paradiso te Amsterdam.
No Man's Valley is anderhalf jaar geleden begonnen met het schrijven van eigen werk en heeft zich laten inspireren door onder andere de 60's nostalgie van the Kinks, psychedelica van the Doors en 'the good ol' blues'. De band heeft vorig jaar de geheel zelf opgenomen EP Mirror Image gereleased.

De nummers van deze EP zijn opgestuurd naar Pinguin Radio en enkele werden gedraaid in de 2 minutenshow. Geheel het jaar 2012 kon er gestemd worden op bands die in deze show gedraaid zijn. Uiteindelijk is er een selectie gemaakt van 50 bands die de meeste stemmen door het jaar heen hadden verzameld. Hier kon weer op gestemd worden en No Man's Valley heeft uiteindelijk de meeste stemmen weten te bemachtigen en mag daarom spelen in de poptempel van Nederland.

Meer info: nomansvalley.com
http://paradiso.nl/web/Agenda-Item/30x20-Minutenshow-geen-kaartverkoop-alle-kaarten-via-de-bands.htm

Zomerparkfeest vaart door
Het Zomerparkfeest in Venlo had afgelopen jaar als thema "De Ark", en 19 januari 2013 gooit Perron 55 in diezelfde stijl de trossen los. Dan tuigen ze de Ark nog eenmaal op voor de reis naar een nieuw land. "Zomerparkfeest vaart door" is een minifestival in Perron 55, en aan boord wordt gezorgd voor bijzondere gasten en genoeg vertier. We noemen: Jungle By Night, Mozes and the Firstborn, Sywert van Lienden, Mister and Mississippi, Men on the Run, Kunstbende en DJ's Java & Get A Job. Meer informatie: http://www.perron55.nl/nl/programma/detail/2013-01-19/zomerparkfeest-vaart-door/

Marike Peters van SPL naar Fenix
Na zes jaar het gezicht en popconsultente te zijn geweest van Stichting Popmuziek Limburg, wordt Marike Peters nieuwe directeur van het nog te bouwen nieuwe poppodium Fenix. Zij zal vanaf maart het team leiden van het nieuwe Sittardse popodium. De huidige Fenix sluit haar deuren in april 2013. Verwacht wordt dat de nieuwe concertzaal in Sittard-Geleen haar deuren zal openen in 2014.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg