Dit was 2013

hoofdredactie 3voor12 limburg kijkt terug op een muzikaal jaar

Hoofdredactie ,

Zo, de laatste dag van het jaar. Een propvol muzikaal jaar met veel regionale activiteit maar ook internationale acts wisten de weg naar het zonnige zuiden te vinden. Hoofdredacteuren Bart Notermans en Jörg de Groot blikken terug op een muzikaal overgoten 2013.

Voor mij begon 2013 persoonlijk beladen maar al gauw was daar weer het zonnetje. Niet alleen de koperen knoert, hoog in de lucht, maar ook de muzikale zon. Een volle muziekagenda, veel muzikaal initiatief en creativiteit. Elk weekend wel iets te doen. Geweldig! Achteraf kunnen we terugblikken op een propvol muzikaal jaar.

De focus van 3voor12 limburg was voor dit jaar gericht op de Limburgse scene. Niet alleen grote namen maar vooral ook aandacht voor het Limburgse. Een dappere taak die (nog steeds) veel energie kost maar deze meer dan waard is. We hebben de koers ingezet en zullen die (nog steviger) voortzetten in 2014. 

Men vraagt me regelmatig wat mijn persoonlijke muzikale hoogtepunten van 2013 zijn. Teveel om te noemen dit jaar maar ik zal toch een poging wagen: de tweede langspeler van Colossa New Day Rising, Pinkpop en de geweldige docu over Mister Pinkpop, Jan Smeets, Bospop, de tweede plaat van The Mad Trist, Animals & Acrobats, Nu Of Nooit, het verrassende Wessummer Breeze festival (en de cocktail van Traumahelikopter), de vele interessante interviews met geweldige local heroes, Solar Festival, de terugkeer van de cd recensie op ons medium, Zomerparkfeest, DVERS, Vollanalog Festival en de terugkeer van Transpunk en let’s hope dat dit geen eenmalig avontuur zal zijn, de vele videoclips die dit jaar gemaakt zijn en ik kan zo nog wel even doorgaan.

Limburg bruist! Geweldig om te zien en mee te maken dat muziek leeft en ik hoop dat 2014 net zo’n muzikale wervelwind wordt. (JdG)

Mijn hoogtepunten van dit jaar zijn weer de vele nieuwe Limburgse album releases, Pinkpop en de nieuwe talentvolle en hardwerkende bands en artiesten die ik ben tegengekomen als fotograaf of jurylid bij onder andere Popsport, Nu Of Nooit en natuurlijk Kunstbende

Mijn herinneringen van 2013 zijn de hectische maar altijd oh-zo-leuke photoshoots van Nu Of Nooit, die ik in 2014 overdraag aan andere talentvolle Limburgse fotografen. Als fotograaf heb ik afgelopen jaar ook weer veel live shows gefotografeerd. Bands die ik dit jaar vaak voor mijn lens heb gekregen zijn The Mad Trist, Lambshade en River Of Brakelights. Omdat ik nu al twee jaar niet meer in Limburg woon, zie ik er helaas wel steeds minder van. Hoe dan ook, ik voel mij mede door 3voor12 limburg nog altijd verbonden met de Limburgse popartiesten en organisaties.  

Als ondertussen oudgedienden bij 3voor12 limburg zijn we trots op de wijze waarop de huidige schrijvers en fotografen van 3voor12 limburg zich dit jaar hebben ingezet om de lokale popmuziek weer beter op de kaart te zetten. Met vele bekende maar ook nieuwe gezichten in 2013 proberen we het komende jaar mooie interviews, recensies en verslagen te publiceren. (BN)

Check voor ook nog onze jaarlijstjes hier, hier en hier plus "Het jaar 2013 door de lokaalredacties"!

Dank aan jullie, de bezoekers, aan de muzikanten die hun stinkende best hebben gedaan, de organisatoren van muziekevenementen, muziekprofessionals, poppodia, SPL, collega muziekblogs en alle andere initiatieven die de muziekscene in Limburg een warm hart toedragen. Speciaal woord van dank aan onze eigen redactie. Zonder jullie inzet, enthousiasme en werk geen 3voor12 limburg. 

We wensen jullie, mede namens ons team, een prettige jaarwisseling, een gezond en muzikaal 2014! 

Hoofdredactie 3voor12 limburg,
Bart Notermans & Jörg de Groot