Succesvolle editie Southern Blues Night Succesvolle editie Southern Blues Night

Veel nieuw Bluestalent in Heerlen te zien

, Marc Koevoets

Succesvolle editie Southern Blues Night

Veel nieuw Bluestalent in Heerlen te zien

Marc Koevoets ,

Geheel in traditie wordt het bluesseizoen geopend met de Southern Blues Night in Heerlen. Een indoor- blues festival met optredens in diverse stijlen. Voor de gelegenheid zijn er diverse bands samen gesteld. Grote namen uit de bluesscène staan op het programma, maar ook jonge muzikanten krijgen de kans om hun muziek te laten horen. Een (foto)verslag van Marc Koevoets.

Grote namen vanavond zijn: Nathan & the Zydeco Cha Chas, Smokin’ Joe & Bnois King, Preston Shannon & Fat Harry. Het jongste talent komt uit Heerlen: Guy Smeets. Hij is pas 13 jaar en heeft van plankenkoorts geen last. Een ander nieuwkomer op het vaste land van Europa is Will Harmonica Wilde. Een 22-jarige talent uit Engeland.
 
Nathan & The Zydeco Cha Cha's speelt in een bomvolle zaal. De uit Louisiana afkomstige accordeonist met zijn constante glimlach loopt enkele malen door de zaal. Het publiek is enthousiast. De aanstekelijke dansmuziek van een mix van blues, rhythm & Blues, soul en cajun maakt dit tot hoofdact van de avond.
 
Een ander hoofdact is Smokin' Joe Kubek & Bnois King. Joe is een opvallende verschijning. Met zijn lange haar en een ventilator voor zich, is hij een gewild foto-object. De twee zangers hebben er blijkbaar niet zo veel plezier in als de gitarist die als enig nog een glimlach toont. 
 
Dan nog een oude rot uit het vak. De zestiger Watermelon Slim. Met zijn rauwe stem, zijn verhaaltjes en zijn echte blues liedjes weet hij het publiek te boeien. Een fantastisch optreden. In de hal speelde enkele oude rotten uit Limburg: The Handsome Fellows. Een band waar het publiek letter en figuurlijk niet omheen kan lopen. Hun liedjes hebben een aanstekelijk ritme en het publiek is in hun nopjes. De eerste danspasjes zijn gezet. 
 
Als nieuwkomer speelt Will Harmonica Wilde de zaal plat. Will komt op in een kostuum en alles lijkt erop dat het een net en rustig optreden zal worden. Na enkele nummers gaat het jasje uit en is er van een rustig optreden geen sprake meer. Voor Will Harmonica Wilde is het het eerste optreden op het vaste land van Europa. Het zal zeer zeker niet het laatste optreden zijn. Volgend jaar wellicht als hoofdact?
 
Een ander nieuwkomer is de 13-jarige Guy Smeets uit Herten. Hij verwelkomt zijn gasten als een ware artiest bij binnenkomst. Met zijn weergaloze gitaarspel trekt hij de aandacht van iedere toeschouwer. Vanavond wordt hij begeleid door een ander gitarist en een mond-harmonicaspeelster. Al mag hij wel iets meer aandacht geven aan het publiek.
 
 
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg