3voor12 limburg nieuwsflits 3voor12 limburg nieuwsflits

Met o.a. Drag The Racer en veel festival nieuws

3voor12 limburg nieuwsflits

Met o.a. Drag The Racer en veel festival nieuws

In deze nieuwsflits vind je het laatste muzieknieuws van Limburgse bodem. In deze editie vooral veel zomerfestival nieuws. Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail dit dan naar info@3voor12limburg.nl!

Drag The Racer presenteert debuut album 
 
Op 12 mei zal de Maastrichtse rockband Drag The Racer haar allereerste full-length album presenteren, getiteld 'Into A Frenzy'. Deze plaat is een accumulatie van nummers uit de afgelopen jaren, waaraan gloednieuwe nummers zijn toegevoegd. Het album heeft een heerlijke herkenbare sound en het flirten met verschillende muziekstijlen in de individuele nummers toont tevens de veelzijdigheid van de band. Op de website van de band kan inmiddels al wat materiaal van het album beluisterd worden, maar het wachten is natuurlijk op de album presentatie die op 12 mei zal plaatsvinden. In Ernesto's Cantina Mexicana in Sittard wel te verstaan! Hier zal Drag The Racer natuurlijk een liveshow weggeven waarbij alles uit de kast zal worden gehaald. Op deze avond zal de band vergezeld worden door andere lokale bands om er een knallend feest van te maken. De band zal binnenkort meer informatie over deze avond en de data en locaties voor de 'Into A Frenzy'-zomertour bekend maken op hun website en via verschillende media.
 
 
Wederom grote namen uit de toekomst op Mama’s Pride 2012
 

Het Engelse Jazzsteppa Brass Band zal op zaterdag 12 mei melodieuze dubstep brengen. Ook Chagall, bekend van 3FM Serious Talent en het Limburgse Mary Shade zullen deze dag deel uit maken van de festival line-up. Baxter Dury, de zoon van Ian Dury Baxter die op Pinkpop 1981 met zijn Blockheads Pinkpop afsloot, zal in hetzelfde park op zondag 13 mei op Mama’s Pride spelen. Orgel Vreten, bestaande uit twee toetsenisten uit Sittard-Geleen, Robin Piso (deWolff) en Thijs Schrijnemakers (o.a. Stereo, Wende), brengen twee gasten mee die tot aan hun enige Limburgse optreden een verassing zullen blijven. Verder zullen de Zuiderburen van School is Cool en de Limbrugers van Peter Beker & Ongenode Gasten het zondagprogramma verzorgen. Het Franse Caravan Palace zal het festival met hun combinatie electroswing en gypsyjazz afsluiten. Afgelopen vrijdag heeft de organisatie Lefties Soul Connection ft. Michelle David toegevoegd aan het programma. Er zullen nog drie namen aan het festivalprogramma worden toegevoegd. Houdt de website www.mamaspride.nl en natuurlijk 3voor12 limburg in de gaten!
 
 
Guru Josh slotact op dertigte Conincx Pop


Het complete programma van de dertigste editie van Conincx Pop is nog niet bekend, omdat de organisatie nog bezig is met het vastleggen van acts. Eén ding is zeker: Guru Josh zal op 30 juni het festival in Elsloo afsluiten, iets wat ze dertig jaar geleden ook al deden. Bijzonder dus! De rest van het programma zal in de komende weken bekend worden gemaakt.
 
 
Eerste namen Minirok 2012 bekend
 
Op zaterdag 11 augustus zal alweer de zesde editie van Minirok in Stramproy plaatsvinden. De eerste vier namen zijn inmiddels bekend. De Nederlandse bands Automatic Sam, The Fudge Woody & Paul en de Belgen van Geppetto & The Wales zijn inmiddels aan de line-up toegevoegd.
 
 
SolarTube is op zoek naar Limburgs talent
 

Solar Weekend en Stichting Popmuziek Limburg (SPL) sluiten de handen ineen voor het project SolarTube. Door middel van een videowedstrijd kan heel creatief Limburg meestrijden voor een plek op het SolarTube-podium tijdens Solar. Verschillende disciplines uit onder meer muziek, dans, theater, cabaret en beeldende kunst kunnen zich inschrijven tussen 6 maart en 5 juni 2012 op de website van SPL: www.spl.nl 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg