Venlo krijgt nieuw poppodium Venlo krijgt nieuw poppodium

Schitterend gebouw gepland voor 2014

, Ruud Everaerts

Venlo krijgt nieuw poppodium

Schitterend gebouw gepland voor 2014

Ruud Everaerts ,

De kogel is door de kerk. Venlo krijgt een poppodium. De bedoeling is dat in de binnenstad, in cultuurwijk Q4, aan de Peperstraat, een gebouw verrijst waar, multifunctioneel, bands, dj's, horeca en kantoren een plaats kunnen vinden en naast elkaar kunnen bestaan. Maandag 2 april 2012 werd dat bekend gemaakt, in Motown Music Café, door Tim Gaal (directeur van Perron 55), Twan Beurskens (wethouder) en het architectenbureau die deze opdracht mag gaan uitvoeren.

Uit het verhaal van Tim Gaal werd duidelijk: wat momenteel goed loopt in Perron 55, de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers, dat wordt beschouwd als een goede bouwsteen die men graag naar de binnenstad wil meenemen. Ook Twan Beurskens legde de nodige nadruk op het belang van draagvlak en enthousiasme van betrokken ondernemers, vrijwilligers en burgers. "Als gemeente zijn we van de hardware, de infrastructuur en de gebouwen. Maar de mensen zijn de software, die het geheel pas laten draaien." 

De avond werd van een cultureel tintje voorzien door twee optredens. Een van Baer Traa, met een gevoelig zelfgeschreven Engelstalig nummer. En een van Peter Beeker (bekend van Ongenode Gaste), met een felle Limburgstalige afrekensong, waarin de geest van Bob Dylan rondspookte. Beiden hadden niet meer nodig dan een microfoon en een akoestische gitaar om hun punt te maken.
 
Het is de bedoeling dat het gebouw in 2014 opgeleverd wordt. Het architectenbureau dat de opdracht uit mag gaan voeren, is gekozen uit vele inzendingen. Winnaar was "De Architekten Cie." uit Amsterdam. In een gloedvol betoog met prachtige 3D-plaatjes werd wel duidelijk dat straks tussen Peperstraat, Kwietheuvel en Helschriksel een fantastisch gebouw verschijnt.
 
Vanaf april start de ontwerpfase. Begin 2013 start de bouw.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg