TechNORm XL: Nieuwe Nor in topvorm TechNORm XL: Nieuwe Nor in topvorm

Handleiding voor de Limburgse dance scène

, Wouter Greven

TechNORm XL: Nieuwe Nor in topvorm

Handleiding voor de Limburgse dance scène

Wouter Greven ,

Ja mensen, ook in Limburg heb je dance events. Wellicht is deze muziekstroming in Limburg niet zo ver ontwikkeld als in het 'Verre Noorden', maar als je ervan houdt, kun je wel degelijk aan je trekken komen. Ga vooral eens een kijkje nemen in de Fenix, Sittard de Azijnfabriek in Roermond en vooral in de Nieuwe Nor te Heerlen. Met een stijlvol design en een fijne dansvloer is de Nieuwe Nor toch wel de kartrekker van de Limburgse dansscène, voor zo ver daar van te spreken is uiteraard. Vanavond is het tijd voor een nieuwe editie van TechNORm; een feest dat begin 2007 haar eerst levenslicht zag. Bijna maandelijks kunnen wij jonge, dance scène-liefhebbende honden, ja ik noem jongeren honden want ook wij moeten eigenlijk aan een lijn worden gehouden, ons uitleven op een goede pot techno. Omdat dance hier vrij zeldzaam is en er wat mij betreft wat meer aandacht voor mag komen, maak ik voor u een mini-handleiding die ik toepas op TechNORm XL ft. DVS1 en Darko Esser.

Het eerste essentiële punt is uiteraard de muziek. Let ten eerste op of het wel de goede muziek is die gedraaid wordt; soms veranderen DJ's dezelfde avond nog van ideeën. Dit kan soms leiden tot eventuele irritatie. Dit is in Heerlen gelukkig niet het geval. Techno staat op het affiche, en techno wordt gedraaid; wel met enige afwisseling welteverstaan. De avond begint met mooie, melodieuze techno, en eindigt met een iets wat hardere variant.

Voor de eventuele liefhebbers is het leuk om te kijken of de DJ's vinylplaten draaien of gewoon een computer gebruiken. Ten tweede is ook de aankleding van de locatie relevant; wat dit betreft scoort de Nieuwe Nor bijna een tien. Een grote discobal cirkelde boven onze hoofden, de kleurrijke spots zorgen voor een leuke en gezellige sfeer en een groot scherm achter de DJ, waarvoor een speciale persoon was aangewezen die naast de DJ stond, zorgde voor de nodige psychedelische effecten. De Nieuwe Nor is bijna Randstedelijk chique en vrijwel uniek in Limburg wat betreft de aankleding. Vandaar ook de titel 'Nieuwe Nor in topvorm'. Bij dance-evenementen is de Nieuwe Nor op haar best, mede dankzij de club-achtige uitstraling.

Ook belangrijk is wat voor een soort mensen aanwezig zijn. Uiteraard zijn de meeste mensen jong, een enkele uitschieter daargelaten. Jonge mensen houden van het opzoeken van grenzen, al dan niet drugs- of alcohol-gerelateerd. Natuurlijk zijn er mensen die drugs gebruiken aanwezig op avonden als deze, maar of dat een probleem is ligt aan jezelf. Over het algemeen zul je nooit last hebben van mensen met uitvergrote pupillen en oncontroleerbare lichaamsdelen. Een leuk gesprek ligt altijd op de loer, meestal zonder duidelijk onderwerp of doel. Nee mensen, ben alstublieft niet bang voor recreatieve drugsgebruikers. Misschien geloven jullie me niet, maar je kunt het beste oordelen als je het zelf hebt ondervonden. En er is nóg een voordeel wat deze mensen betreft: er zal nooit iets in je drankje gegooid worden, aangezien iedereen het zelf op maakt.

Volgens mij heb ik de belangrijkste dingen gehad, behalve het feit dat je zélf lol moet maken en dus ook zelf voor een leuke avond kunt zorgen. Als de muziek goed is en het bier, of wijn, of cola, goed smaakt, moet je de rest zelf doen. Gelukkig zorgt de Nieuwe Nor maandelijks voor de juiste ingrediënten, en ik hoop, en velen met mij, dat ze daar nog lang mee doorgaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg