Intiem optreden in de woonkamer van Wouter Hamel Intiem optreden in de woonkamer van Wouter Hamel

Zowel band als publiek op de bühne

, Marc Koevoets

Intiem optreden in de woonkamer van Wouter Hamel

Zowel band als publiek op de bühne

Marc Koevoets ,

Op 4 april 2012 vond in Sittard een optreden plaats van Wouter Hamel. Intiem was het sleutelwoord. Gezellig, met zowel de artiesten als het publiek op het podium. Dat schiep een huiskamerachtige sfeer.

Het optreden van Wouter en zijn mannen begint met het nummer "Giu Giu". Alle muzikanten bespelen een akoestische gitaar. Het optreden vindt plaats in de woonkamer van Wouter. Dit beeld wordt niet alleen gecreëerd door de coulissen, maar ook door het feit dat zowel artiesten als publiek op de bühne zitten.

Er is voor gekozen om, gezien het aantal bezoekers (120), niet in de grote zaal op te treden, maar op de bühne, samen met het publiek. Dit zorgt voor een intieme sfeer. Bij het eerste liedje is zelfs de microfoon niet nodig.
 
Wouter is een sympathieke gastheer. Hij is enthousiast en vrolijk. Hij amuseert het publiek niet alleen met muziek, maar ook met aardige verhalen die zijn liedjes inleiden. De muzikanten hebben er duidelijk ook zin in. De meest exotische instrumenten worden bespeeld. Een voorbeeld is de aqua-foon en een zelf ontworpen 'bellen'-instrument.
Het is een dusdanig intiem optreden dat Wouter bij het voorstellen van de bandleden aangeeft, dat hierna het publiek zich even moet voorstellen!
 
Al met al een zeer onderhoudend en boeiend optreden. Van de ene kant, jammer dat er zo weinig bezoekers waren, van de andere kant werd het optreden hierdoor een echt optreden in de woonkamer.
 
Wouter Hamel heeft inmiddels zo'n 40 theatershows gegeven. Hij zal zijn tour afsluiten met optredens in Duitsland.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg